Wat valt er onder een All Risk scooterverzekering?

De meest uitgebreide scooterverzekering is de WA + diefstal, brand en aanrijding. Deze verzekering lijkt het meeste op een allrisk verzekering, zoals wij dit kennen bij een auto en wordt daarom ook wel de allrisk scooterverzekering genoemd. Wilt u volledig verzekerd zijn? Dan kunt u het beste kiezen voor deze verzekering. Het kost misschien wat meer, maar dan bent u wel uitgebreid verzekerd. Maar wat dekt een allrisk scooterverzekering precies? Wij leggen het u uit.

 

Wat is het verschil tussen een WA en een allrisk scooterverzekering?

U bent verplicht om minimaal een WA-verzekering voor uw scooter af te sluiten. Met een WA scooterverzekering bent u verzekerd bij schade die u anderen of bezittingen van anderen toebrengt. Schade aan uw eigen scooter wordt dan niet vergoed. Bij een aanrijding door uw schuld  keert uw verzekeraar de schade aan de tegenpartij uit. Schade aan uw eigen scooter moet u zelf betalen. Als de schade aan uw scooter is veroorzaakt door een ander, kunt u dit verhalen bij de verzekeraar van de tegenpartij.

De WA + diefstal, brand en aanrijding is de meest uitgebreide dekking en wordt daarom ook wel gezien als een allrisk scooterverzekering. De naam zegt het al: met deze verzekering bent u niet alleen WA verzekerd, maar keert uw verzekeraar ook uit bij schade door diefstal, brand of aanrijding. Bovendien is schade aan uw eigen scooter ook meeverzekerd, zelfs wanneer de schade uw eigen schuld is.

Voor nieuwe scooters wordt eigenlijk altijd standaard gekozen voor een allrisk scooterverzekering. Toch kan het ook voor een tweedehands scooter slim zijn om een allrisk verzekering af te sluiten. Als scooterrijder bent u kwetsbaar in het verkeer. Ongeluk zit in een klein hoekje en voor u het weet heeft u schade aan uw scooter. Bij schade aan uw scooter kunnen de kosten flink oplopen. Ook voor een oudere scooter met een hoge dagwaarde kan deze dekking verstandig zijn.

Sluit een allrisk scooterverzekering af via Alpina

Een allrisk scooterverzekering afsluiten? Dan kan gemakkelijk en snel via Alpina. Via onze online vergelijkingstool kunt u eenvoudig verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Vergelijken is belangrijk, omdat de premies en polisvoorwaarden nogal uiteen kunnen lopen. Door te vergelijken weet u zeker dat u de beste scooterverzekering tegen de laagste prijs afsluit. Komt u tijdens het vergelijken de juiste scooterverzekering tegen? Dan kunt u deze direct afsluiten. Zo kunt u veilig de weg op met uw scooter.

Heeft u nog vragen over een allrisk scooterverzekering? Neem dan vooral contact met ons op. Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag. Kijk ook eens tussen onze veelgestelde vragen bij een scooterverzekering. Misschien staat uw vraag er al tussen!

Bereken online de premie voor uw scooterverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-07-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op