800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Mag een scooterverzekering worden afgesloten op naam van mijn ouders?

In principe dient de kentekenhouder van een voertuig zelf een passende verzekering af te sluiten. De kentekenhouder van de scooter is namelijk verzekeringsplichtig: er dient minimaal een WA-verzekering afgesloten te worden.

Wanneer jouw ouders de scooter op naam hebben, dan kunnen zij een scooterverzekering afsluiten. Ga jij er op rijden, dan moet je als bestuurder opgegeven worden. Dit om problemen bij schade te voorkomen.

Scooterverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Scooterverzekering afsluiten op naam ouders

Waarom betaal ik veel meer verzekeringspremie voor een scooter dan mijn ouders?

De verzekeraar berekent de premie voor een scooterverzekering aan de hand van de jongste bestuurder. Jongere bestuurders (onder de 24 jaar) hebben minder rijervaring en zijn vaker betrokken bij schades. Om te zorgen dat de verzekeraar deze schadelast kan dragen, is de premie hoger voor jongere bestuurders.

Scooterverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Kan de verzekeraar moeilijk doen wanneer niet de juiste persoon op de polis staat?

Ja. De verzekeraar berekent haar premie aan de hand van een inschatting over het risico dat zij loopt. Mocht blijken dat bij de aanvraag niet de juiste gegevens zijn verstrekt (en dus ook een lagere premie is betaald), dan kan de verzekeraar bij schade een verhoogd eigen risico in rekening brengen. Ook kan de verzekeraar besluiten om de schade geheel niet te vergoeden wegens fraude. Het is dus heel onverstandig om de jongste bestuurder niet te vermelden bij de aanvraag.

Kunnen mijn ouders de verzekeringszaken voor mij regelen?

Totdat je 18 jaar bent mogen je ouders verzekeringszaken voor jou regelen. Ben je ouder dan 18? Het aanvragen van een scooterverzekering moet je dan zelf doen. Voor vragen en wijzigingen mogen je ouders bellen wanneer jij hier toestemming voor hebt gegeven.

Staat het kenteken op jouw naam? Dan is het logischer om zelf de verzekering af te sluiten voor de scooter. Alleen op die manier bouw je ook zelf schadevrije jaren op. Wanneer het kenteken op naam is gezet is een scooterverzekering verplicht. Je moet minimaal een WA-verzekering voor je scooter afsluiten.

Scooterverzekering online vergelijken

De premie voor een scooterverzekering kan hoog zijn. Zeker wanneer je voor een WA + Diefstal, Brand en aanrijding dekking kiest en de bestuurder onder de 24 jaar is. Het is daarom belangrijk om de scooterverzekering online te vergelijken. Zo weet je dat je nooit teveel betaalt voor een verzekering.

Welke scooterverzekering heb je nodig

Naast de verplichte WA scooterverzekering heb je de keuze tussen drie uitgebreidere dekkingen. Welke scooterverzekering je nodig hebt hangt af van de leeftijd van de scooter, de waarde en je financiële positie. De dekkingen zijn:

De naam van de verzekering laat zien welke dekking deze biedt. De meest uitgebreide scooterverzekering is te vergelijken met de WA-cascoverzekering, zoals bekend van autoverzekeringen. De premie voor een scooterverzekering is eenvoudig te berekenen.

Welke dekking is de beste keuze voor jouw scooter

De dekkingen lopen sterk uiteen, maar dat geldt ook voor de premie. Voor WA + diefstal, brand en aanrijding betaal je meer dan voor een WA-verzekering. De dekkingen in de verschillende verzekeringsvormen verschillen natuurlijk ook erg. De WA scooterverzekering keert alleen uit bij het veroorzaken van schade aan een ander. Schade aan je eigen scooter krijg je in deze verzekering niet uitgekeerd. Bij diefstal of schade als gevolg van een ongeval draai je zelf voor de kosten op. De hoogte van de dagwaarde kan een belangrijke rol spelen bij jouw keuze voor een dekking, evenals de premie die de verzekeraars vragen voor de dekkingen.

De dekking van je scooterverzekering

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

WA Diefstal en Brand

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

WA Diefstal, Brand en aanrijding

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

Bereken de premie voor een scooterverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op