Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Een WGA hiaat verzekering afsluiten voor mijn werknemer: kan dat?

Als een werknemer meer dan 35% arbeidsongeschikt is, krijgt hij te maken met de WGA. Het WGA hiaat is het verlies aan inkomen dat kan ontstaan als een werknemer langdurig arbeidsongeschikt is. Er is sprake van een WGA hiaat als de werknemer een WGA vervolguitkering krijgt, en daarbij met het totale inkomen onder de 70% van het voor hem verzekerd jaarloon komt. Als er een WHA hiaat ontstaat, betekent dat het inkomen van uw werknemer flink daalt, tot wel 30% van het voormalig inkomen. Om uw werknemer hier tegen te beschermen kunt u als werkgever een WGA hiaat verzekering afsluiten. In dit artikel op Alpina.nl vertellen we u er meer over.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

WGA hiaat verzekering werknemer vrouw

Waarom een WGA hiaat verzekering voor uw werknemers?

Een WGA hiaat verzekering is geen verplichte verzekering. Toch kan een WGA hiaat verzekering voor uw werknemers een prettige verzekering zijn. Het is een aanvulling op de wettelijke WIA-uitkeringen. Met een WGA hiaat verzekering geeft u uw werknemers meer financiële zekerheid. Bovendien is het een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Het wordt veel gezien als een teken van goed werkgeverschap.

Hieronder zetten we de voordelen van een WGA hiaat verzekering voor uw op een rijtje:

  • Een WGA hiaat verzekering vult het WGA hiaat aan tot de AOW leeftijd
  • De verzekeraar biedt hulp bij de re-integratie van de werknemer
  • De verzekering draagt bij aan het financieel welzijn van uw werknemers
  • De premie van een WGA hiaat verzekering is fiscaal aftrekbaar
  • De uitkering is waardevast

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

WGA hiaat verzekering collectief afsluiten

U kunt een WGA hiaatverzekering collectief aanbieden aan uw werknemers. Uw werknemers besluiten dan zelf of ze wel of niet willen deelnemen aan de verzekering. Hoewel een WGA hiaat verzekering niet wettelijk verplicht is, is in sommige CAO’s toch vastgelegd dat een dergelijke verzekering moet worden afgesloten. Controleer dit daarom altijd even in uw CAO.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan op Alpina.nl

Op Alpina.nl kunt u gratis en vrijblijvend een offerte voor een WGA hiaat verzekering aanvragen. Zo weet u precies wat u straks aan premie betaalt. Voor het aanvragen van de offerte hebben we enkele gegevens over uw werknemers en uw onderneming nodig. Aan de hand van deze gegevens kunnen we een nauwkeurige offerte voor u opstellen. Heeft u vragen over het aanvragen van een offerte of het afsluiten van een WGA hiaat verzekering? Neem dan vooral contact met ons op!

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op