Is een AOV verzekering verplicht?

U kent een AOV verzekering misschien ook wel als arbeidsongeschiktheidsverzekering. Met een AOV verzekering krijgt u een uitkering van uw verzekeraar wanneer u arbeidsongeschikt raakt. Een medewerker in loondienst is hier meestal automatisch voor verzekerd, maar als zelfstandig ondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een dergelijke verzekering. Het afsluiten van een AOV verzekering is echter niet verplicht. In dit artikel op Alpina.nl leggen we u uit waarom het afsluiten van een AOV verzekering toch verstandig is en welke ontwikkelingen er zijn rondom het verplicht maken van deze verzekering.

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

Mogelijk vanaf 2024 verplicht

Momenteel is een AOV verzekering dus nog niet verplicht, maar de kans is groot dat hier over een tijdje verandering in komt. Er wordt namelijk gesproken over een verzekeringsplicht voor zelfstandigen. Het afsluiten van een AOV verzekering wordt dan verplicht. Dit wordt gedaan om alle werkenden te beschermen tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Bovendien verlaagt een verplichte AOV verzekering ook de kosten en risico’s voor de samenleving. Ook wordt de concurrentie met werknemers in loondienst eerlijker, omdat het inhuren van zelfstandigen duurder wordt als zij de kosten van hun AOV verzekering doorberekenen aan hun opdrachtgevers.

Sluit direct een AOV verzekering af via Alpina

Wacht niet tot een AOV verzekering verplicht wordt, maar zorg nu al voor een financieel vangnet. Het afsluiten van een AOV verzekering doet u immers voor uzelf en uw bedrijf. Benieuwd naar de kosten? Op Alpina.nl kunt u eenvoudig een offerte voor een AOV verzekering aanvragen. Op basis van een aantal gegevens kunnen we een nauwkeurige offerte maken. U kunt vervolgens zelf het aanbod vergelijken. Heeft u nog vragen over het afsluiten van een AOV verzekering of over de offerte? Neem dan vooral contact met ons op!

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 28-04-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op