800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie

Is een verzuimverzekering verplicht?

Het afsluiten van een verzuimverzekering is niet verplicht. Als werkgever bepaalt u zelf of u een verzuimverzekering afsluit of niet. Met een verzuimverzekering bent u verzekerd voor de kosten wanneer uw medewerkers ziek worden. Dat kan prettig zijn, want een zieke medewerker brengt veel kosten met zich mee. Als werkgever bent u namelijk verplicht om 2 jaar het loon van een zieke medewerker door te betalen. Op Alpina.nl leggen we u uit welke kosten er komen kijken bij een zieke medewerker en waarom het afsluiten van een verzuimverzekering verstandig kan zijn.

Vraag direct een offerte aan voor een verzuimverzekering!

Kosten zieke medewerker

Uit onderzoek blijkt dat een langdurig zieke medewerker ruim anderhalf keer meer kost dan de meeste organisaties denken. Als een medewerker ziek is, krijgt u te maken met verschillende kostenposten. Als werkgever bent u verplicht om 2 jaar het loon van uw medewerker door te betalen. Dit noemen we loonbetalingsverplichting. Wettelijk gezien krijgt een werknemer minimaal 70% van het brutoloon. Als uw bedrijf zich heeft aangesloten bij een CAO kan dit nog verschillen. In veel CAO’s is vastgelegd dat de zieke werknemer in het 1e jaar 100% van het brutoloon ontvangt en in het 2e jaar 70%.

Daarnaast krijgt u te maken met andere kosten, zoals bijvoorbeeld kosten voor verzuimbegeleiding en vervangend personeel, kosten doordat u omzet misloopt en kosten wanneer de werknemer gaat re-integreren. Het Centraal Planbureau heeft een voorbeeld gemaakt van de kostenposten per dag voor een zieke werknemer. Hierbij zijn ze uitgegaan van een gemiddeld jaarinkomen in Nederland van €36.500.

Bron: Centraal Planbureau
Kosten per dag
Doorbetaling van het loon €153
Kosten vervangend personeel €146
Verlies productie €43
Kosten arbodienstverlening €60
Verzuimbegeleiding €7,50
Totale kosten €410

Sluit direct een verzuimverzekering af via Alpina!

Zoals u heeft kunnen lezen komen er een heleboel kosten kijken wanneer een van uw werknemers (langdurig) ziek wordt. Een verzuimverzekering kan daarom veel zekerheid bieden. Natuurlijk wilt u wel weten wat een verzuimverzekering precies kost. Op Alpina.nl kunt u eenvoudig een offerte aanvragen. In de offerte vindt u een overzicht van de verschillende verzekeringen. Zo kunt u eenvoudig zelf de premie voor verzuimverzekeringen vergelijken.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een verzuimverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088-688 3712

Vraag direct een offerte aan voor een verzuimverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op