800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten als ik ga stage lopen?

Na jarenlang kennis te hebben opgedaan, is het tijd om alle vaardigheden in het werkveld te beproeven. Je gaat namelijk stage lopen. Na een intensieve zoektocht heb je eindelijk het stagebedrijf gevonden dat volledig aan jouw wensen voldoet. IJverig begin je aan de stage. Je zet je voor 110% in en de stagebegeleider is zeer tevreden.

Op een dag, tijdens de lunch, laat je een glas kapot vallen. Het glas breekt in kleine stukjes en overal ligt water. Je gaat even om het hoekje om doekjes en een stoffer en blik te pakken. Tijdens jouw afwezigheid, glijdt je collega echter uit over het water en belandt in het glas. Met een scherf in zijn been en een geruïneerd pak als gevolg hiervan…

Wie is nu aansprakelijk voor deze schade? Ben jij dat of is het stagebedrijf aansprakelijk? En wie had hiervoor een aansprakelijkheidsverzekering moeten afsluiten? Jij of het stagebedrijf? In deze blog legt Alpina het voor je uit.

Aansprakelijkheidsverzekering stage

Zelf een aansprakelijkheidsverzekering of via de stage?

Wanneer je werkzaam bent voor een werkgever, ben je veelal verzekerd onder de werkgever zelf. Deze sluit namelijk een aansprakelijkheidsverzekering af voor het gehele bedrijf. Ook wanneer je werkzaam bent als stagiair, val je onder de verzekering van uw werkgever. Tenzij in de stage overeenkomst anders is bepaald natuurlijk… Zo kan het zijn dat je school of opleiding hier andere afspraken overeenkomt.

Als stagiar(e) hoef je in ieder geval geen eigen aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Aansprakelijkheidsverzekering voor stage afsluiten als werkgever?

Als werkgever is het belangrijk om verzekerd te zijn tegen schade. U bent namelijk verantwoordelijk voor de schade die uw werknemers veroorzaken. Wanneer een klant of een andere derde partij schade lijdt door uw werknemers, zullen zij de schade als eerst op u verhalen. Kosten voor schades kunnen hoog oplopen. Het bedrag van de premie valt vergeleken daarmee nogal mee.

Werkzaamheden

Het soort werkzaamheden dat u verricht, speelt mee bij het bepalen van de hoogte van uw dekking. Werkt u veel met dure apparatuur van andere partijen of werkt u vanaf uw eigen kantoor? U kunt zich wel voorstellen dat de kans op schade groter is, wanneer u op locatie met apparatuur werkt, dan wanneer u op kantoor werkzaam bent.

Aan de hand hiervan kunt u bepalen voor welk bedrag u uw dekking wilt afsluiten. Een hogere dekking is aan te raden wanneer u en uw werknemers meer op locatie of met veel kostbare apparatuur en middelen werkzaam bent.

Ongeluk

Zoals is beschreven in de introductie is een ongeluk zo gebeurd. Ook daarvoor kunt u het beste verzekerd zijn. Het kan echter zijn dat de aansprakelijkheidsverzekering uitzonderingen of aanvullende clausules bevat.  U dient goed na te gaan wat voor een schades er wel onder de verzekering passen en welke niet. En eventueel uw verzekering hierop aan te passen.

Sluit uw aansprakelijkheidsverzekering af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af bij Alpina! Dankzij onze grote hoeveelheid modules kiest u altijd de verzekering die bij uw wensen past. Heeft u nog twijfels of vragen over onze aansprakelijkheidsverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

 

Bereken de premie voor een aansprakelijkheidsverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op