Is een AOV verzekering fiscaal aftrekbaar?

Voor veel ondernemers is de hoogte van de premie een reden om geen AOV af te sluiten. Ze vinden een AOV verzekering te duur. Bent u ondernemer of ZZP’er en overweegt u om een AOV verzekering af te sluiten? Dan is het goed om te weten dat de premie van uw AOV fiscaal aftrekbaar is. Dat scheelt u al snel een paar honderd euro per jaar! U kunt de premie van een AOV verzekering aftrekken bij de aangifte inkomstenbelasting. De premie is aftrekbaar in Box 1: Inkomen uit werk en woning.

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

Hoeveel aftrekbaar AOV?

U mag de AOV premie die u dat jaar betaalt heeft, aftrekken van het inkomen dat u opgeeft in Box 1. Afhankelijk van de belastingschijf van uw inkomen profiteert u van een fiscaal voordeel van 37,1% of 49,5% van de AOV-premie.

Betaal ik loonbelasting over een AOV-uitkering?

Ja, u betaalt loonbelasting over een AOV-uitkering. De uitkering die u dan krijgt, wordt gezien als inkomen. Daarom moet de verzekeraar van het verzekerde bedrag loonbelasting inhouden en afdragen aan de Belastingdienst. Deze bedragen ziet u ook terug in uw aangifte inkomstenbelasting. Als u arbeidsongeschikt raakt, krijgt u dus minder dan het verzekerde bedrag omdat er nog loonbelasting wordt ingehouden. Houd hier daarom rekening mee bij het bepalen van het percentage van uw inkomen dat u wilt verzekeren.

Sluit direct een AOV verzekering af op Alpina.nl

Een werknemer in loondienst is in de meeste gevallen automatisch verzekerd tegen de risico’s van arbeidsongeschiktheid. Als ZZP’er bent u zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een dergelijke verzekering. Arbeidsongeschikt raken kan een flink financiële klap betekenen voor een ZZP’er. Als u langdurig ziek bent of moet herstellen loopt u een heleboel inkomsten mis, terwijl u wel gewoon uw rekeningen moet betalen. Heeft u graag meer financiële zekerheid? Dan kunt u overwegen om een AOV verzekering af te sluiten.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een AOV verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag met al uw vragen. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 bellen op 088 – 688 3712. U kunt ons ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 17-05-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op