Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe kan ik een goedkope AOV verzekering afsluiten?

Als ondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor het regelen van uw verzekeringen. Een daarvan is een AOV verzekering. Hoewel het afsluiten van een AOV verzekering niet verplicht is, is het wel verstandig. Met een AOV verzekering bent u verzekerd van een inkomen op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt. Vaak twijfelen ondernemers over het afsluiten van een AOV verzekering, omdat ze denken dat de premie heel hoog is. Dit valt echter mee. De premie verschilt per persoon, maar er zijn een aantal manieren waarop u kunt besparen op uw AOV verzekering. Op Alpina.nl leggen we u uit hoe u een goedkope AOV verzekering kunt afsluiten.

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

Goedkope AOV verzekering zieke vrouw

Wat kost een AOV verzekering?

De kosten voor een AOV verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren, namelijk:

  • Uw beroep
  • Uw leeftijd
  • De hoogte van het bedrag dat u verzekert
  • Het eigen risico
  • De duur van de uitkering

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

Bespaar ik door het afsluiten van een goedkope AOV verzekering?

Voor een deel bepaalt u zelf hoe duur uw AOV verzekering wordt. Er zijn een aantal manieren waarop u de premie van uw AOV verzekering kunt verlagen. Op uw leeftijd en uw beroep heeft u natuurlijk geen invloed, maar op een aantal andere premiebepalende factoren wel. Hieronder geven we u een aantal tips voor het afsluiten van een goedkope AOV verzekering.

#1 Kijk goed naar de hoogte van het verzekerd bedrag

Bij het afsluiten van een AOV verzekering kiest u zelf de hoogte van het verzekerd bedrag. Dit bepaald namelijk de hoogte van de uitkering. Zo kunt u bijvoorbeeld 80% van uw inkomen verzekeren. Als u arbeidsongeschikt raakt, krijgt u dus 80% van uw inkomen uitgekeerd. Om te bepalen hoe hoog het verzekerd bedrag moet zijn is het belangrijk dat u inzicht heeft in de som die u nodig heeft om uw vaste lasten te kunnen betalen. Misschien is een lager verzekerd bedrag ook al voldoende om uw rekeningen te kunnen betalen. Hoe lager het verzekerd bedrag, hoe lager de premie. Let er wel op dat u straks niet onderverzekerd bent.

#2 Kies voor een langer eigen-risicotermijn

Het eigen-risicotermijn is eigenlijk de wachttijd van de verzekering. Het is de periode waarin u wel al arbeidsongeschikt bent, maar u nog geen uitkering krijgt. U kiest zelf hoelang de wachttijd is. U kunt dus ook kiezen voor een langere wachttijd, waardoor de premie een stuk lager is. Dat betekent wel dat u een langere periode moet overbruggen op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt. Een belangrijke factor hierbij is daarom uw financiële buffer.

#3 Een kortere looptijd is goedkoper

Bij het afsluiten van een AOV verzekering kiest u zelf de looptijd van de uitkering. De looptijd is dus het aantal jaar dat u een uitkering krijgt op het moment dat u arbeidsongeschikt bent. Na deze periode moet u zelf weer voor een inkomen zorgen. Een kortere looptijd betekent een lagere premie. Op die manier kunt u besparen op uw AOV verzekering.

#4 Hogere uitkeringsdrempel = lagere premie

Met de uitkeringsdrempel bedoelen we het percentage dat u minimaal arbeidsongeschikt moet zijn om een AOV te krijgen. Als de uitkeringsdrempel 25% is, krijgt u dus alleen een uitkering als u minstens 25% arbeidsongeschikt bent. U kunt ook kiezen voor een hogere drempel. U betaalt dan minder premie, waardoor de AOV verzekering goedkoper is. Een hogere drempel betekent wel dat u pas een uitkering krijgt als uw arbeidsongeschiktheidspercentage hoger is dan de door u gekozen drempel.

#5 Laat de AOV niet te lang doorlopen

Een AOV verzekering loopt meestal door totdat u met pensioen gaat en AOW krijgt. U kunt er echter ook voor kiezen om de uitkering eerder te stoppen, want zo bespaart u op de premie. Dit kan als u een goede buffer heeft om de resterende periode tot uw pensioen te overbruggen.

Goedkope AOV verzekering afsluiten? Vraag een offerte aan op Alpina.nl!

Benieuwd wat een AOV verzekering voor u kost? Zoals u heeft kunnen lezen zijn er een aantal gebieden waarop u geld kunt besparen. Op Alpina.nl kunt u vrijblijvend een offerte voor uw AOV verzekering aanvragen. Hiervoor hebben we enkele persoonsgegevens nodig. Bovendien kunt u zelf uw wensen in kaart brengen. Aan de hand van deze gegevens kunnen we u een nauwkeurige offerte geven. U besluit zelf of en waar u een AOV verzekering afsluit.

Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op!

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op