Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

AOV verzekering ZZP bouw polsspalk

AOV verzekering ZZP bouw

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.3
Beoordeling verzekeringen

Als ZZP’er in de bouw loopt u een groter risico om arbeidsongeschikt te raken dan bijvoorbeeld een accountant. Op een bouwplaats wordt immers veel gewerkt met gereedschappen en machines. Ook is er meestal sprake van zware fysieke arbeid. Mede hierdoor is het risico dat u een ongeval krijgt een stuk groter als u als ZZP’er in de bouw werkt dan wanneer u een kantoorbaan heeft. Ook wanneer u altijd voorzichtig bent. Een AOV verzekering is voor een ZZP’er in de bouw daarom geen overbodige luxe. Met een goede AOV verzekering heeft u een financieel vangnet. Dit kan u veel zorgen schelen op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt.

Wat houdt een AOV verzekering voor een ZZP’er in de bouw exact in?

Een AOV verzekering staat ook wel bekend als een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Met een AOV verzekering krijgt u een uitkering van de verzekeraar op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt. De reden dat u arbeidsongeschikt raakt, hoeft niet perse iets met u werk te maken te hebben. Het kan door een ongeval op de werkvloer zijn, maar ook door een auto-ongeluk of een slechte val met de fiets. Veel ondernemers onderschatten het risico dat ze arbeidsongeschikt raken. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Bovendien kan een virus of bacterie er ook voor zorgen dat u voor langere tijd uit de running bent. Een werknemer in loondienst is hier meestal automatisch voor verzekerd, maar als ZZP’er moet u zelf een AOV verzekering afsluiten. Zonder AOV verzekering loopt u een groot gedeelte van uw inkomen mis, terwijl uw vaste lasten wel gewoon betaalt moeten worden.

Wat dekt een AOV verzekering zzp bouw?

Een AOV verzekering dekt het verlies van inkomen op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt. Als u niet meer kunt werken, door een ongeval of ziekte, kunt u een beroep doen op uw AOV verzekeraar. U krijgt dan maandelijks een uitkering. U kiest zelf de hoogte van het bedrag dat u wilt verzekeren. Hiermee bedoelen we het percentage van uw inkomen. Daarom is het belangrijk dat u kijkt naar uw normale inkomen en dat zet tegenover de som die u nodig heeft om uw vaste lasten te dekken. Vaak gaat een AOV standaard uit van 80% van uw inkomen. Dit bedrag kunt u ook naar beneden aanpassen als u denkt aan minder genoeg te hebben. De premie van uw AOV verzekering zal dan ook omlaag gaan. Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om het eerste jaar 90% van uw inkomen te verzekeren.

Welke voordelen zijn er van een AOV verzekering?

Een AOV verzekering afsluiten heeft een aantal voordelen voor een ZZP’er in de bouw:

  • Met een AOV verzekering bent u verzekerd van een inkomen op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt
  • De verzekeraar biedt hulp bij de re-integratie op de werkvloer. Zeker als u in de bouw werkt is goede begeleiding hierbij belangrijk, omdat het vaak om fysiek zwaar werk gaat
  • U kiest zelf welk percentage van uw inkomen u verzekerd. Dit kan 80% zijn, maar ook minder. Hoe lager het percentage, hoe lager de premie.
  • Een AOV verzekering biedt u een financieel vangnet. Zo raakt u niet al uw spaargeld kwijt gedurende de periode dat u arbeidsongeschikt bent
  • De premie van een AOV verzekering is fiscaal aftrekbaar

Sluit direct een AOV verzekering af via Alpina

U wilt natuurlijk eerst weten wat u straks voor een AOV verzekering betaalt, voordat u deze afsluit. Op Alpina.nl kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit doet u door een aantal persoonsgegevens in te vullen. Aan de hand van deze gegevens kunnen we een nauwkeurige offerte maken. Heeft u nog vragen over het afsluiten van een AOV verzekering of wilt u even overleggen? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag. Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 6883712.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op