Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Bereken premie
45 km auto verzekeren brommobiel
Nu met Gratis verhaalservice

45 km auto verzekeren

Bereken direct de premie van uw 45 km auto verzekering

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.3
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommobiel

WA Diefstal en Brand

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommobiel

WA Diefstal,Brand en aanrijding

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommobiel

Heeft u een 45 km auto? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar de juiste verzekering. Een 45 km auto wordt ook wel een brommobiel genoemd. Uw 45 km auto verzekeren doet u dus met een brommobielverzekering. Maar welke mogelijkheden zijn er wat betreft de dekking? En wat kost het verzekeren van een 45 km auto eigenlijk? In dit artikel leggen we het u uit.

Wat is een 45 km auto?

Een 45 km auto wordt in de volksmond dus ook wel een brommobiel genoemd. Een 45 km auto is geschikt voor maximaal 1 persoon. Deze persoon moet wel in het bezit zijn van een brommerrijbewijs. Een 45 km auto kan, zoals de naam al aangeeft, maximaal 45 km per uur. Omdat een 45 km auto maximaal 350 kg mag wegen en een maximaal vermogen van 4 KW heeft, valt het voertuig onder de bromfietsen in plaats van de auto’s. Voor een 45 km auto kunt u daarom een brommobielverzekering afsluiten.

Wat kost het verzekeren van een 45 km auto?

De kosten voor het verzekeren van een 45 km auto zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • Uw leeftijd

Een brommobiel of 45 km auto mag bestuurd worden vanaf 16 jaar. Bij het afsluiten van de verzekering moet u de leeftijd van de jongste bestuurder opgeven. Hier houdt de verzekeraar rekening mee bij het bepalen van de hoogte van de premie. De premie voor een brommobielverzekering is voor jongeren een stuk hoger dan voor oudere bestuurders. Dit komt onder andere doordat jongeren vaak minder rijervaring hebben. Dit brengt een groter risico met zich mee voor de verzekeraar en dat ziet u terug in de premie.

 • Uw schadevrije jaren

Schadevrije jaren zijn jaren waarin u geen schade claimt bij de verzekeraar. Het hebben van schadevrije jaren levert u premiekorting op. Hoe meer schadevrije jaren u heeft opgebouwd, hoe meer premiekorting u krijgt. Deze premiekorting verschilt per verzekeraar. Heeft u een auto, maar stapt u over naar een brommobiel? Dan kunt u vaak (een deel van) uw schadevrije jaren overzetten naar een brommobielverzekering. Zo bespaart u weer op de verzekeringspremie.

 • De gewenste dekking

Ook bij het verzekeren van een 45 km auto kunt u kiezen uit verschillende dekkingen. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de uiteindelijke premie.

Welke dekking kan ik kiezen?

Bij het verzekeren van een 45 km auto kunt u kiezen uit de volgende dekkingen:

 • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)
 • WA + Diefstal en Brand
 • WA + Diefstal, Brand en Aanrijding

Wij leggen u hieronder het verschil tussen deze drie dekkingen uit.

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

Iedereen die in het bezit is van een motorvoertuig moet minimaal een WA-verzekering afsluiten. Dit geldt ook voor een 45 km auto. Een WA-verzekering vormt de basis van uw brommobielverzekering. Met een WA-verzekering vergoedt de verzekeraar schade die u bij een ander veroorzaakt. Dit geldt zowel voor schade aan een voertuig en andere spullen als letselschade. Schade aan uw eigen 45 km auto is met deze dekking niet meeverzekerd. Aangezien dit de basisdekking is, is het ook de goedkoopste dekking.

WA + Diefstal en Brand

Met de WA + Diefstal en Brand bent u niet alleen verzekerd voor schade die u veroorzaakt bij een ander met uw 45 km auto, maar ook voor diefstal- en brandschade aan uw eigen voertuig. Een WA + Diefstal en Brand dekking kost vaak iets meer, maar dan bent u wel een stuk uitgebreider verzekerd.

WA + Diefstal, Brand en Aanrijding

De meest uitgebreide dekking die u kunt kiezen voor een 45 km auto verzekering is WA + Diefstal, Brand en Aanrijding. Naast aansprakelijkheidsschade, diefstal en brandschade, is nu ook schade aan uw eigen brommobiel (door bijvoorbeeld een aanrijding) gedekt.

Is er een goedkope 45 km auto verzekering?

Het is altijd prettig om niet te veel te betalen voor een verzekering. Daarom vragen mensen ons vaak wat nou een goedkope brommobielverzekering is. De goedkoopste verzekering voor een 45 km auto is een WA-verzekering zonder aanvullende dekkingen. Deze dekking dekt echter ook de minste schades. Schade aan uw eigen brommobiel is namelijk niet meeverzekerd. Hiervoor moet u een uitgebreidere dekking kiezen. Een goedkope 45 km auto verzekering vindt u door premies te vergelijken. Zo kunt u niet alleen zien welke verzekering de beste prijs heeft, maar ook de dekking kiezen die het beste bij u en uw brommobiel past. Het vergelijken en afsluiten van een goedkope verzekering voor uw 45 km auto is via onze online tool heel eenvoudig.

45 km auto verzekeren? Bereken direct uw premie op Alpina.nl!

Uw 45 km auto online verzekeren? Dan bent u op Alpina.nl aan het juiste adres! Met onze handige online vergelijkingstool vergelijkt u binnen 5 minuten verschillende aanbieders op premie, voorwaarden en dekking. Voor het vergelijken begint vult u eerst een aantal gegevens over uw 45 km auto in. Daarna hebben we nog een aantal aanvullende gegevens nodig, zoals de leeftijd van de jongste bestuurder, uw woonplaats en uw opgebouwde schadevrije jaren. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle aanbieders met een passende verzekering. Wij nemen zoveel mogelijk verzekeraars mee in onze vergelijking. Zo heeft u een goed overzicht van alle aanbieders en prijzen.

Heeft u nog vragen over het verzekeren van uw 45 km auto? Kijk dan ook eens bij onze veelgestelde vragen over een brommobielverzekering. Komt u er nog steeds niet uit? Neem dan vooral contact met ons op, wij helpen u graag!

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Hoe werken wij

Hoe werken wij?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Alpina maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Nu met Gratis verhaalservice

Bereken direct de premie van uw 45 km auto verzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op