800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Bereken premie

Kan ik mijn MMBS-voertuig verzekeren?

Wij ontvangen met regelmaat verzoeken om MMBS-voertuigen te verzekeren. Dit kan via een aparte MMBS verzekering.

Wat is een MMBS-voertuig?

MMBS staat voor Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid. Dit is een tot 25 km per uur  of tot 45 km per uur teruggekeurde personen- of bestelauto. Aan de buitenkant lijkt dit dus een gewone auto, maar er zijn aanpassingen in de motor gedaan, waardoor dit voertuig maar een bepaalde maximum snelheid zal halen.

Voor het besturen van een MMBS- voertuig moet je 16 jaar of ouder zijn en een T-rijbewijs (ook wel trekker rijbewijs genoemd) hebben.

MMBS-voertuigen zijn populair onder jongeren onder de 18 jaar, omdat je alleen een T-rijbewijs hoeft te hebben om dit voertuig te mogen besturen. Het voordeel van een dergelijk voertuig is dat het alle comfort en gemak van een auto heeft, maar dat je geen autorijbewijs hoeft te hebben om dit voertuig te besturen.

MMBS-verzekering

Hoe kan ik van mijn voertuig een MMBS-voertuig maken?

Dit gaat niet zomaar en hier zijn ook een behoorlijk aantal voorwaarden voor gesteld. Deze procedure gaat volledig via de RDW. Het voertuig moet officieel worden omgekeurd/teruggekeurd, alvorens het een MMBS-voertuig is. MMBS-voertuigen hebben geen kentekenplicht. Voor meer informatie over de procedure en de voorwaarden hiervan kunt u de website van de RDW raadplegen (www.rdw.nl). De afgelopen jaren zijn er verschillende wijzigingen geweest in de regels, waardoor niet iedere auto meer omgekeurd kan worden naar MMBS-voertuig.

MMBS verzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Moet een MMBS-voertuig verzekerd zijn?

Ja, ook voor MMBS-voertuigen geldt de verzekeringsplicht. Er moet minimaal een WA-verzekering afgesloten worden voor dit voertuig. Heb je geen passende verzekering afgesloten? Dan loop je het risico op een forse boete.

De controle op de verzekeringsplicht wordt uitgevoerd door de politie. Aangezien MMBS-voertuigen geen kenteken hebben is het voor de RDW niet mogelijk om de controle uit te voeren, zoals zij wel voor alle gekentekende voertuigen doet.
Ook de controle of u wel over het juiste rijbewijs beschikt om een MMBS-voertuig te mogen besturen, wordt uitgevoerd door de politie.

Wie kan mijn MMBS voertuig verzekeren?

Verzekeraar De Vereende heeft  mogelijkheden om MMBS-voertuigen te verzekeren. Voor dit product heeft zij echter geen standaard premie beschikbaar. Via onze website kunt u een indicatiepremie berekenen voor een MMBS voertuig.

Bereken direct de premie van uw MMBS verzekering!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op