800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan
vrouw krijgt sleutel van nieuwe auto in showroom
Home Eendagskenteken

Eendagskenteken verzekeren

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

Direct online afsluiten

24 uur per dag. 7 dagen per week

Binnen 5 minuten bewijs

Binnen 5 minuten sturen wij per e-mail het verzekeringsbewijs.

Tijdelijke WA-verzekering

Verzekering voor keuring RDW

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.2
Op basis van 3343 beoordelingen 92% beveelt ons aan.

Snel en eenvoudig

“Het eendagskenteken is een speciaal kenteken dat maar één dag geldig is. Je kunt dit kenteken gebruiken om een geïmporteerde auto naar een keuringsstation van de RDW te rijden. Bij ons kan je die makkelijk verzekeren”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura van Maarschalk - Expert autoverzekeringen

Al 12 jaar expert autoverzekeringen

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

Alles over eendagskenteken

Je moet jouw eendagskenteken verzekeren als je zelf jouw auto naar het RDW keuringsstation rijdt. Een verzekering voor jouw eendagskenteken is uiteraard alleen geldig op de dag van de keuring. Zodra jouw auto gekeurd is en een Nederlands kenteken heeft, kun je een gewone autoverzekering afsluiten. De verzekering is enkel geldig in Nederland. Als je de auto vanuit het buitenland naar Nederland wilt rijden moet je in het betreffende land navragen of en hoe je daar met de auto mag rijden.

Wanneer je zich met een auto op de openbare weg bevindt, dan ben je wettelijk verplicht dit voertuig minimaal verzekerd te hebben tegen het risico op wettelijke aansprakelijkheid (WA). Breng je met jouw voertuig schade aan derden toe, dan keert deze verzekering de schade uit aan de benadeelde partij(en). Bij de meeste verzekeraars is het niet mogelijk om op basis van een ééndagskenteken een reguliere WA-verzekering af te sluiten. Wij hebben daarom een autoverzekering voor 1 dag.

Alpina.nl biedt je de mogelijkheid om het ééndagskenteken wel tijdelijk te verzekeren. Met deze tijdelijke verzekering wordt het voertuig voorzien van een WA-dekking gedurende jouw rit van en naar het keuringsstation van de RDW.

Voorwaarden eendagskenteken verzekering

Wanneer je een auto hebt gekocht in het buitenland en deze wilt invoeren in Nederland, dan dient de auto een keuringsonderzoek te ondergaan bij één van de RDW-keuringsstations. Je kunt jouw auto op een trailer of autoambulance laten vervoeren of je kunt zelf jouw auto naar het keuringsstation rijden.

Als je zelf jouw auto vervoert naar een keuringsstation, dien je bij de RDW een gratis ééndagskentekenbewijs aan te vragen op het moment dat je een afspraak maakt voor het keuringsonderzoek. Deze aanvraag kan een paar dagen duren. Als je het ééndagskenteken (zwarte letters op een witte plaat) hebt ontvangen, dan moet je deze op de auto monteren en hiermee naar het keuringsstation rijden.

Let op! Dit kenteken is uitsluitend geldig in Nederland en alleen op de dag van de keuring.

Eendagskenteken verzekeren

Hoewel een eendagskenteken slechts voor een dag is, moet je deze wel verzekeren. Zonder autoverzekering mag je namelijk niet met jouw auto op de openbare weg rijden, zelfs niet als het alleen naar een RDW keuringsstation is. Daarom is er een speciale eendagskentekenverzekering. Je betaalt eenmalig een bedrag aan premie, zodat jouw auto op een bepaalde dag verzekerd is. Zodra jouw auto gekeurd is en een Nederlands kenteken heeft, kun je een gewone autoverzekering afsluiten. Heb je vragen met betrekking tot het goedkoop verzekeren van een eendagskenteken? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag! Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Wat zijn de kosten

Bij Alpina kun je een verzekering voor 1 dag afsluiten. Je hebt al een eendagskenteken verzekering voor €69,-. Als je de verzekering online aanvraagt op Alpina.nl krijg je na betaling via iDEAL direct het verzekeringsbewijs toegestuurd. De verzekering is alleen geldig op de dag van de keuring tijdens de rit naar en van het keuringsstation. Wanneer het voertuig goedgekeurd is, ontvang je van de RDW het definitieve Nederlandse kenteken. Vanaf deze datum ben je verplicht om een geldige WA verzekering voor dit voertuig af te sluiten. Bij Alpina kun je online de goedkoopste autoverzekering vergelijken en direct afsluiten.

Eendagskenteken voor Duitsland aanvragen

Op dit moment is het niet mogelijk om een eendagskenteken verzekering aan te vragen voor het importeren van een auto uit Duitsland. In Nederland is het niet mogelijk om een reguliere autoverzekering af te sluiten zolang de auto officieel nog niet is geïmporteerd. Je moet de auto eerst naar Nederland verhuizen, voordat je hier een verzekering af kunt sluiten. In Nederland is het namelijk niet mogelijk om een auto met een buitenlands kenteken te verzekeren.

In het buitenland kan wel gezorgd worden voor een tijdelijke oplossing in de vorm van een exportkenteken. Zorg er in ieder geval voor dat de auto goed verzekerd is, voordat de auto naar Nederland komt.

Eendagskenteken aanvragen

Zo vraag je een eendagskenteken aan bij de RDW:

  1. Vraag een gratis eendagskentekenbewijs aan bij het maken van jouw keuringsafspraak bij de RDW
  2. Vervolgens ontvang je via een link jouw eendagskenteken
  3. Zorg dat dit eendagskenteken op kentekenplaten op jouw auto komt. De kentekenplaat mag je ook zelf maken door het kenteken met zwarte stift op wit karton te schrijven. De kentekenplaten moeten ook bij slecht weer leesbaar zijn.
  4. Op de dag van de keuring mag je met het eendagskenteken naar het keuringsstation rijden en weer terug. De auto moet wel veilig zijn om mee te rijden.
RDW eendagskenteken

Het aanvragen van een eendagskenteken gaat via de RDW. Je kunt het eendagskenteken aanvragen bij het maken van jouw keuringsafspraak. Via een link krijg je dan het eendagskenteken. Met dit kentekenbewijs kun je op de dag van de keuring heen en weer rijden naar het keuringsstation. De RDW heeft wel een aantal voorwaarden verbonden aan het eendagskenteken. Zo is het alleen geldig op de dag van de keuring, is het alleen geldig in Nederland en is het alleen aan te vragen bij het maken van een keuringsafspraak. Zonder keuringsafspraak kun je dus ook geen eendagskenteken aanvragen.

Verzekering eendagskenteken

Een verzekering voor een eendagskenteken is uiteraard maar een dag geldig. Met deze eendagskenteken verzekering mag je in jouw auto van en naar een RDW keuringsstation rijden voor jouw keuringsafspraak. Zodra jouw auto gekeurd is en een Nederlands kenteken heeft, kun je een gewone autoverzekering afsluiten. De verzekering is enkel geldig in Nederland. Als je de auto vanuit het buitenland naar Nederland wilt rijden moet je in het betreffende land navragen of en hoe je daar met de auto mag rijden.

Verhaalservice

Alpina werkt samen met 112schade.nl voor het verhalen van niet gedekte schade op de tegenpartij.
Heeft iemand bij jou schade veroorzaakt maar heb je geen dekking op jouw eigen polis, dan kan 112schade.nl je volledig kosteloos helpen bij het verhalen van de schade op de tegenpartij.

Veelgestelde vragen over eendagskenteken

Hoe werkt een eendagskenteken?

Het eendagskenteken is een speciaal kenteken dat maar één dag geldig is. Je kunt dit kenteken gebruiken om een geïmporteerde auto naar een keuringsstation van de RDW te rijden. Als je een auto hebt aangeschaft in het buitenland heeft deze nog geen Nederlands kenteken. Zonder Nederlands kenteken kun je geen autoverzekering afsluiten, maar zonder autoverzekering mag je niet met de auto op de openbare weg rijden. Je kunt de auto op een trailer naar de keuringsafspraak rijden, maar het is natuurlijk makkelijker als je er gewoon in kunt rijden. Door middel van een eendagskenteken kun je de auto alsnog verzekeren en mag je dus naar de afspraak toe rijden.

Hoelang duurt de aanvraag van een eendagskenteken?

De aanvraag voor een eendagskenteken kan enkele dagen duren, maar wordt zo spoedig mogelijk toegezonden. Je vraagt een eendagskentekenbewijs aan bij het maken van jouw keuringsafspraak bij de RDW. Vervolgens ontvang je via een link dan een eendagskenteken. Je moet zelf regelen dat het nummer op jouw kentekenplaten komt. Je krijgt dus geen kentekenplaat toegestuurd.

Via onze site kun je direct online jouw ééndagskenteken verzekeren en de premie voldoen via iDeal. Zodra de betaling door ons is ontvangen, wordt het verzekeringsbewijs per e-mail verzonden. De ééndagskentekenverzekering kan tegen betaling 1 keer worden verlengd. De ingangsdatum kan in de toekomst liggen, maar niet meer dan 90 dagen.

Wat kost een eendagskenteken?

Het aanvragen van een eendagskenteken kost niets. Je kunt het eendagskenteken gratis aanvragen bij de RDW tijdens het maken van jouw keuringsafspraak. Je moet vervolgens wel zelf zorgen voor een kentekenplaat én je moet de auto daarna verzekeren. Bij Alpina kun je eenvoudig jouw eendagskenteken verzekering afsluiten. Vraag eerst jouw eendagskenteken aan bij de RDW. Vervolgens sluit je bij ons in enkele minuten jouw verzekering voor één dag af.

Ook de kentekenplaat voor een eendagskenteken hoeft niets te kosten. Je mag de kentekenplaten ook zelf maken. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een stuk wit karton gebruiken, waarop je het kenteken met onuitwisbare zwarte stift zet. Een voorwaarde is wel dat de kentekenplaten ook bij slecht weer leesbaar moeten blijven.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op