800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Autoverzekering Kenteken Overzicht gegevens RDW-register

Overzicht gegevens RDW-register

Overzicht gegevens RDW-registerWanneer u bijvoorbeeld uw vrijwaringsbewijs kwijt bent of uw verzekeringsmaatschappij wil weten welke kentekens op uw naam staan, dan is het mogelijk om bij de RDW een overzicht aan te vragen van de gegevens die zijn vermeld in het RDW-register(kentekens die op uw naam staan of hebben gestaan). Dit overzicht kunt u uw verzekeringsmaatschappij tonen. Aan de hand hiervan kunnen zij uw lopende verzekering stopzetten. Uw verzekeraar is niet verplicht om dit overzicht te accepteren. Het is verstandig om eerst navraag te doen bij uw verzekeringsmaatschappij.

Het overzicht bestaat uit alle in het register opgenomen persoons- en voertuiggegevens, zowel actuele als historische gegevens (tot 9 jaar terug). Dit overzicht kunt u schriftelijk aanvragen. Daar zijn kosten aan verbonden. Voldoet u aan de onderstaande voorwaarden, dan ontvangt u de gegevens per post.

Online verzoek

Wilt u alleen uw actuele gegevens uit het register opvragen, dan kunt u via de website van de RDW gebruik maken van de digitale dienst “mijn voertuigen bekijken“. U ontvangt dan een gratis overzicht van de voertuigen die op dat moment op uw naam staan geregistreerd. Om het overzicht op te vragen heeft u DigiD nodig.

Schriftelijk verzoek

Wilt u het overzicht schriftelijk aanvragen, dan stuurt u een verzoek naar:
RDW, unit Informatieverstrekking
Postbus 30.000
9640 RA Veendam

In het verzoek vermeldt u:

 • uw Burger Service Nummer (BSN), te vinden op rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs
 • uw naam, adres en woonplaats*
 • uw geboortedatum*
 • dat het gaat om inzagerecht in eigen gegevens*
 • de datum van uw betaling en het rekeningnummer waarmee u betaald heeft*

Opgave van gegevens aangeduid met * is verplicht

U kunt ook onder vermelding van bovenstaande een e-mail sturen. .

Kosten

Het tarief van het inzagerecht is voor 2020 € 4,50. U dient het volledig bedrag over te maken op gironummer 3227597 ten name van de RDW in Veendam. U kunt het bedrag alleen overmaken. De RDW accepteert geen contant geld in een envelop. Bij de betaling vermeldt u:

 • uw naam, adres en woonplaats
 • betreft inzagerecht
 • de datum van uw brief of e-mail

Als u niet aan al de voorwaarden voldoet, kan uw aanvraag vertraging oplopen of afgewezen worden.

Aanvraag aan de balie

U kunt uw verzoek om inzagerecht eventueel ook indienen bij de balie van de RDW in Veendam (Skagerrak 10) of Zoetermeer (Europaweg 205). Dit kan op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur.

Als u naar de balie in Veendam komt, krijgt u de gegevens tegen betaling (onder voorbehoud) direct mee op vertoon van een geldig legitimatiebewijs. Als u naar Zoetermeer gaat, stuurt de RDW uw gegevens binnen enkele dagen op naar uw in het kentekenregister geregistreerde adres en woonplaats.

Iemand machtigen

U kunt ook iemand machtigen om namens u een inzageverzoek bij de RDW in te dienen. Daarvoor moet de gemachtigde het volgende meenemen naar de balie van de RDW:

 • Een door u (geregistreerde eigenaar/houder) ondertekende schriftelijke machtiging (fax of kopie toegestaan);
 • Een kopie van uw legitimatiebewijs;
 • Origineel legitimatiebewijs van de gemachtigde zelf.

De RDW geeft de inzagegegevens niet aan de gemachtigde mee, maar verzendt ze altijd naar het adres en de woonplaats waarmee u in het kentekenregister staat geregistreerd.

Bron: RDW

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op