Wat betekent BPM?

BPM betekent Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. In Nederland bent u verplicht om BPM te betalen voor elke personenauto, bestelauto en motor die in Nederland geregistreerd wordt. Ook wanneer u een personenauto, bestelauto of motor uit het buitenland importeert, moet u BPM betalen. Bij een autoverzekering kan het wel of niet verrekenen van de BPM van belang zijn voor de hoogte van de premie.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

BPM betekenis

BPM betekent dus Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen. Maar wanneer moet u eigenlijk BPM betalen? In de volgende situaties dient u BPM te betalen:

  • Als u een kenteken op uw naam laat zetten
  • Als u een bestelauto laat ombouwen tot een personenauto
  • Als u in Nederland woont en een auto of motor met een buitenlands kenteken gebruikt
  • Als u met uw bestelauto niet meer aan de ondernemersregeling of gehandicaptenregeling voldoet
  • Als u niet meer voldoet aan de regeling voor taxivervoer of openbaar vervoer
  • Als u een leen-, huur- of leaseauto met een buitenlands kenteken heeft
  • Als uw voertuig na aanpassing een hogere CO2-uitstoot heeft

Als ondernemer met een bestelbus komt u in aanmerking voor een vrijstelling van de BPM op grond van de ondernemersregeling. Deze vrijstelling wordt automatisch verleend als u ondernemer bent voor de omzetbelasting. Het BPM-bedrag telt echter wel mee voor de fiscale bijtelling. Voldoet u niet aan de ondernemersregeling, dan dient u de BPM binnen een maand na registratie aangeven en betalen. U mag er in die maand wel de openbare weg mee op.

Autoverzekering afsluiten via Alpina.nl

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig een autoverzekering afsluiten. Omdat de premies en voorwaarden per verzekeraar sterk kunnen verschillenden raden we u altijd aan om eerst autoverzekeringen te vergelijken. Zodra u de juiste verzekering heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten.

Heeft u een vraag? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen. Hier staan per product de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen u graag! Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700. U kunt ons uw vraag ook via de chat, WhatsApp of Messenger stellen.

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 11-05-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op