800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Dagwaarde auto

De dagwaarde van een auto is het bedrag dat uw auto op dat moment waard is. Die waarde heeft u nodig als de auto total loss raakt of wordt gestolen. Ook bij het kopen of verkopen van een auto is het handig om de huidige dagwaarde te weten. Bij het kiezen van de juiste autoverzekering kan de dagwaarde van het voertuig ook van belang zijn. Voor een auto met een beperkte dagwaarde wordt vaak een minder uitgebreide dekking gekozen dan voor een auto met een hoge dagwaarde. In dit artikel op Alpina.nl vertellen we u meer over de dagwaarde van een auto en hoe u deze kunt berekenen.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

dagwaarde auto

Wat is dagwaarde auto?

De dagwaarde is het bedrag dat een auto waard is op het moment van het bepalen van de waarde. Met andere woorden: de dagwaarde is de huidige waarde van de auto. De hoogte van de dagwaarde is afhankelijk van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld het bouwjaar, de kilometerstand en slijtage. Ook accessoires van de auto tellen mee voor de dagwaarde. Als u de auto net heeft gekocht, is de dagwaarde in principe gelijk aan de aankoopwaarde van de auto. De dagwaarde kan belangrijk zijn om de premie voor een autoverzekering te berekenen. Ook bij schade speelt de dagwaarde een belangrijke rol. Autoschade wordt namelijk hersteld, tenzij de herstelkosten hoger zijn dan de dagwaarde van de auto. In dat geval krijgt u de dagwaarde van de auto uitgekeerd. De auto is dan total loss.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat is de dagwaarde van mijn auto?

Wist u dat u direct na het kopen van een nieuwe auto al flink inlevert op de waarde van de auto? Een nieuwe auto is bijvoorbeeld € 25.000 waard. Zodra de auto op uw naam staat, is de auto tweedehands. De waarde kan dan al gezakt zijn naar € 22.500. Een auto koopt u ook niet als investering, maar de waarde van de auto kan wel een groot verschil maken bij het afwikkelen van een schade. U kunt de dagwaarde van uw auto online berekenen op Alpina.nl. Zo weet u binnen enkele minuten wat de dagwaarde van uw auto is. Bovendien kunt u bij ons direct de premie voor een autoverzekering berekenen.

Hoe wordt het berekend?

De dagwaarde van een auto wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Het merk en type auto
  • Het bouwjaar
  • De huidige kilometerstand
  • Staat van onderhoud
  • Accessoires

Heeft u een tweedehands auto op het oog, en wilt u weten wat de dagwaarde van de auto is? Aan de hand van het kenteken kunt u al veel gegevens over de auto achterhalen. Bovendien staan in de advertentie vaak al veel gegevens die u nodig heeft voor het berekenen van de dagwaarde.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op