Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat is de dagwaarde van mijn camper?

De dagwaarde van een camper is het bedrag dat uw camper op dat moment waard is. Die waarde heeft u nodig als de camper total loss raakt of wordt gestolen. Ook bij het kiezen van de juiste camperverzekering kan de dagwaarde van belang zijn. Voor een camper met beperkte dagwaarde wordt namelijk vaak een beperktere dekking gekozen dan voor een camper met een hoge waarde. Op Alpina.nl leggen we u uit hoe de dagwaarde bepaalt wordt en hoe u deze kunt berekenen.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

dagwaarde camper

Hoe bereken ik de dagwaarde van mijn camper?

De dagwaarde is afhankelijk van de staat en de uitvoering van de camper. Er zijn een aantal zaken bepalend voor de dagwaarde, namelijk:

  • Het merk en type camper
  • De kilometerstand
  • Het bouwjaar
  • De staat van onderhoud
  • Het type motor

Als u deze gegevens weet van uw camper kunt u online vergelijkbare campers opzoeken om zo de gemiddelde verkoopprijs te berekenen. Ook kunt u informeren bij een camperzaak of garage om de dagwaarde van soortgelijke campers te ontdekken. U kunt de camper ook laten taxeren door een taxateur. Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat de dagwaarde van uw camper per jaar 5 tot 10 procent afneemt, maar dit verschilt per type camper.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe wordt de dagwaarde bepaald door een verzekeraar?

Bij het afsluiten van een camperverzekering wordt u gevraagd of u een taxatierapport heeft. Een taxatierapport wordt vaak gebruikt als basis voor een camperverzekering. De dagwaarde van een camper wordt geschat aan de hand van bovenstaande gegevens. Het is geen exacte waarde, maar een realistische schatting. De taxatiewaarde is de waardebepaling van de camper. Dit wordt vastgesteld door een taxateur. Met een taxatierapport kunt u de waarde van uw camper veel makkelijker aantonen.

Camperverzekering: wanneer keert verzekering dagwaarde uit?

Bij schade aan de camper kan de dagwaarde een belangrijke rol spelen. De schade wordt hersteld, tenzij de herstelkosten hoger zijn dan de dagwaarde van de camper. In dat geval krijgt u de dagwaarde van de camper uitgekeerd door de verzekeraar. De camper is dan total loss. Bij schade kan er soms discussie ontstaan over de daadwerkelijke waarde van de camper. Om dit te voorkomen kunt u de camper laten taxeren. U krijgt dan een volledig taxatierapport waarin de waarde van de camper is vastgesteld. Zo weet u zeker wat de camper waard is en wat u uitgekeerd krijgt bij schade.

Sluit direct een camperverzekering af via Alpina

Camperverzekering afsluiten? Op Alpina.nl kunt u snel en eenvoudig uw camper verzekeren. Met onze online vergelijker kunt u eerst de premie per maand berekenen. U vult een aantal gegevens in over uw camper en selecteert vervolgens de gewenste dekking. Daarna krijgt u een overzicht van alle aanbieders die bij uw wensen aansluiten. Zo kunt u gemakkelijk de beste camperverzekering vinden. Nog vragen? Neem dan vooral contact met ons!

Bereken direct de premie van uw camperverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op