Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Dagwaarde auto berekenen

De dagwaarde van een auto is het bedrag dat uw auto op dat moment waard is. Het is dus de huidige waarde van de auto. De hoogte van de dagwaarde is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het bouwjaar, de huidige kilometerstand, eventuele accessoires en slijtage. In sommige situaties kan het handig zijn om de dagwaarde van uw auto te weten, bijvoorbeeld bij het afsluiten van een autoverzekering of bij het verkopen van de auto. Maar hoe gaat het berekenen van de dagwaarde van een auto precies in zijn werk? In dit artikel op Alpina.nl leggen we het uit.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

dagwaarde auto berekenen

Gratis dagwaarde auto berekenen

De dagwaarde heeft u nodig als de auto total loss raakt of wordt gestolen. Ook bij het kopen of verkopen van een auto is het handig om de huidige dagwaarde te weten. Bovendien kan de dagwaarde ook bij het kiezen van de juiste autoverzekering van belang zijn. Voor een auto met een beperkte dagwaarde wordt vaak een minder uitgebreide dekking gekozen dan voor een auto met een hoge dagwaarde. Direct na het kopen van een auto levert u al in op de waarde. Een auto koopt u natuurlijk ook niet als investering, maar de waarde kan wel een groot verschil maken bij het afwikkelen van een schade. Online kunt u gratis de dagwaarde berekenen. Zo weet u binnen enkele minuten wat de dagwaarde van uw auto is.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Dagwaarde auto berekenen met kenteken

Het makkelijkste is om de dagwaarde van uw auto te berekenen aan de hand van het kenteken. Op basis van het kenteken kunnen er namelijk al heel veel gegevens over de auto achterhaald worden, zodat u deze niet handmatig hoeft in te vullen. Hierdoor kan er makkelijker een goede indicatie gegeven worden voor de waarde van de auto. Er zijn een aantal websites waarop u gratis de dagwaarde van uw voertuig kan berekenen. Hier kunt u het kenteken van uw auto invullen om de juiste dagwaarde te achterhalen. Voor een grondige berekening kunt u op meerdere websites de dagwaarde berekenen, omdat er verschillen kunnen zitten in de berekeningen. U kunt er ook voor kiezen om een betaalde check te laten doen, bijvoorbeeld bij een lokale dealer.

Dagwaarde auto berekenen op merk en type

Heeft u het kenteken van de auto niet bij de hand? U kunt de dagwaarde ook berekenen zonder het kenteken. Hiervoor moet u wel het bouwjaar en het merk en type van de auto weten. De dagwaarde van een auto wordt namelijk berekend aan de hand van de volgende gegevens:

  • Het merk en type auto
  • Het bouwjaar
  • De huidige kilometerstand
  • Staat van onderhoud
  • Accessoires

Heeft u een tweedehands auto op het oog, en wilt u weten wat de dagwaarde van de auto is? In de advertentie staat vaak al veel gegevens die u nodig heeft voor het berekenen van de dagwaarde.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op