Mag ik een kentekenbewijs in de auto bewaren?

Welk kentekenbewijs moet u in de auto bewaren en welke niet? Vaak vraagt de politie om uw rijbewijs en kentekenbewijs wanneer zij u aanhouden, maar welk kentekenbewijs moet u nu eigenlijk in de auto bewaren?

Lees hier alles over het nieuwe kentekenbewijs.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Kentekenbewijs deel IB (tenaamstellingsbewijs)

Het tenaamstellingsbewijs bevat gegevens van de huidige kentekenhouder. Als de auto van eigenaar wisselt, moet men het kentekenbewijs overschrijven en wordt er een nieuw tenaamstellingsbewijs uitgegeven.

Wanneer u zich met een auto op de openbare weg begeeft, moet u het complete kentekenbewijs Deel I (zowel het voertuigbewijs als het tenaamstellingsbewijs) bij u hebben en op verzoek kunnen tonen aan de politie.

Kentekenbewijs dat u NIET in de auto moet bewaren

Het overschrijvingsbewijs is nodig om het kenteken over te schrijven op een andere naam. Dit kentekenbewijs moet u niet in de auto bewaren maar op een veilige plek los van de andere kentekenbewijzen. Als iemand in het bezit komt van zowel deel I als deel II van het kentekenbewijs, kan hij zonder moeite de auto op zijn naam zetten.

Auto gestolen met alle kentekenbewijzen er nog in … dekking?

Vaak is een voorwaarde bij de autoverzekering dat u bij diefstal van uw auto ALLE delen van het kentekenbewijs EN het overschrijvingsbewijs moet kunnen overhandigen. Zijn uw autopapieren ook gestolen, dan kan het zijn dat een autoverzekeraar GEEN uitkering doet.

Kijk daarom goed de polisvoorwaarden na om te bepalen of er in uw geval sprake van dekking is.

Bereken de premie voor een autoverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 11-11-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op