Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Mag ik een kentekenbewijs in de auto bewaren?

Welk kentekenbewijs moet je in de auto bewaren en welke niet? Vaak vraagt de politie om jouw rijbewijs en kentekenbewijs wanneer zij je aanhouden, maar welk kentekenbewijs moet je nu eigenlijk in de auto bewaren?

Lees hier alles over het nieuwe kentekenbewijs.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Kentekenbewijs

 

Kentekenbewijzen die je WEL bij je in de auto moet bewaren

Onderstaande kentekenbewijzen moet je wel in de auto bewaren. Je bent verplicht deze te tonen wanneer de politie hierom vraagt.

Kentekenbewijs deel 1A (voertuigbewijs)

Op dit kentekenbewijs staat informatie over de auto zelf. Het kentekenbewijs wordt alleen vernieuwd als het beschadigd of vermist is, of als er bepaalde wijzigingen aan het voertuig zijn gedaan.

Dit kentekenbewijs bevat informatie over de auto, zoals het kentekennummer op de nummerplaat, merk en type van de auto, de massa, het chassisnummer, bouwjaar, het soort brandstof, het aantal cilinders en de datum waarop het kentekenbewijs is afgegeven.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Kentekenbewijs deel IB (tenaamstellingsbewijs)

Het tenaamstellingsbewijs bevat gegevens van de huidige kentekenhouder. Als de auto van eigenaar wisselt, moet men het kentekenbewijs overschrijven en wordt er een nieuw tenaamstellingsbewijs uitgegeven.

Wanneer je je met een auto op de openbare weg begeeft, moet je het complete kentekenbewijs Deel I (zowel het voertuigbewijs als het tenaamstellingsbewijs) bij je hebben en op verzoek kunnen tonen aan de politie.

Kentekenbewijs dat je NIET in de auto moet bewaren

Het overschrijvingsbewijs is nodig om het kenteken over te schrijven op een andere naam. Dit kentekenbewijs moet je niet in de auto bewaren maar op een veilige plek los van de andere kentekenbewijzen. Als iemand in het bezit komt van zowel deel I als deel II van het kentekenbewijs, kan hij zonder moeite de auto op zijn naam zetten.

Auto gestolen met alle kentekenbewijzen er nog in … dekking?

Vaak is een voorwaarde bij de autoverzekering dat je bij diefstal van jouw auto ALLE delen van het kentekenbewijs EN het overschrijvingsbewijs moet kunnen overhandigen. Zijn jouw autopapieren ook gestolen, dan kan het zijn dat een autoverzekeraar GEEN uitkering doet.

Kijk daarom goed de polisvoorwaarden na om te bepalen of er in jouw geval sprake van dekking is.

Bereken de premie voor een autoverzekering

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op