Wanneer word ik als regelmatige bestuurder gezien?

Als u een autoverzekering afsluit, geeft u op wie de regelmatige bestuurder van de auto is. De regelmatige bestuurder is degene die het meeste in de auto rijdt. Vaak is de verzekeringsnemer zelf de regelmatige bestuurder, maar het kan ook zo zijn dat het iemand anders is, bijvoorbeeld uw partner. Op basis van de persoonlijke gegevens van de regelmatige bestuurder wordt de hoogte van de verzekeringspremie bepaald.

Verschil regelmatige bestuurder en hoofdbestuurder

Naast de term ‘regelmatige bestuurder’, heeft u waarschijnlijk ook wel eens de term ‘hoofdbestuurder’ gehoord. Deze twee termen worden vaak door elkaar gebruikt. Dit is omdat ze in feite op hetzelfde neerkomen, namelijk de persoon die het meeste in de auto rijdt. Deze bestuurder is meestal ook de persoon die de autoverzekering afsluit en op wiens naam het kenteken staat. Dit is echter niet altijd zo. Daarom moet u bij het afsluiten van een autoverzekering altijd aangeven wie de hoofdbestuurder is.

Regelmatige bestuurder niet perse eigenaar

Zoals gezegd is de regelmatige bestuurder vaak de eigenaar van de auto, maar dit hoeft niet zo te zijn. U kunt namelijk ook een autoverzekering afsluiten en aangeven dat iemand anders de regelmatige bestuurder van de auto is. Wij geven u twee voorbeelden van een situatie waarin de regelmatige bestuurder niet de eigenaar is van de auto:

Voorbeeld 1: Een vader is eigenaar van de auto en geeft zijn zoon op als regelmatige bestuurder

Een vader koopt een auto voor zijn zoon, maar blijft zelf de eigenaar van de auto. Het kenteken staat dus op zijn naam. Hij sluit een autoverzekering af en geeft aan dat zijn zoon het meeste in de auto rijdt. De verzekeraar berekent vervolgens de hoogte van de premie en gaat daarbij uit van de zoon als regelmatige bestuurder. De zoon is dus de regelmatige bestuurder, maar niet de eigenaar van de auto.

Sluit een autoverzekering af via Alpina!

Via Alpina.nl kunt u eenvoudig en snel de premies van verschillende autoverzekeringen vergelijken. Met onze online tool kunt u een indicatie van de autopremie berekenen. Daarmee kunt u autoverzekeringen vergelijken op prijs en inhoud. Zo komt u er achter welke verzekering het beste bij u en uw auto past. Wij hebben het afsluiten van een autoverzekering eenvoudig gemaakt. Zodra u de juiste autoverzekering heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten.

Wij helpen u graag bij het afsluiten van de juiste autoverzekering. Heeft u nog vragen? Of wilt u graag dat er iemand met u meekijkt bij het vergelijken van autoverzekeringen? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8:00 tot 18:00. U kunt ons bellen op 088 -688 37 00 of een berichtje sturen via de chat, WhatsApp of e-mail. Samen zorgen we ervoor dat u goed verzekerd de weg op kunt.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 15-06-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op