Autoverzekering jongeren

Autoverzekering jongeren

Nu met Gratis verhaalservice
  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Een autoverzekering voor jongeren is vaak niet goedkoop. Jongeren tot 24 jaar betalen gemiddeld aanzienlijk meer voor hun verzekering dankzij een premietoeslag. De verschillen tussen de verzekeraars kunnen zeer groot zijn. Bovendien worden er vaak ook extra eisen gesteld aan jongeren die een autoverzekering willen afsluiten. Het loont dus om de verschillende aanbieders goed te vergelijken.

Autoverzekering jongeren vergelijken

Regelmatig uw autoverzekering vergelijken is voor iedereen aan te raden. Maar vooral jongeren moeten eerst goed vergelijken voordat ze een autoverzekering afsluiten. De duurste en de goedkoopste verzekeraar kunnen meer dan duizend euro per jaar aan premie verschillen. Goed vergelijken van een autoverzekering voor jongeren kan dus een flinke besparing opleveren.

Jongeren betalen meer voor autoverzekering

Uit statistieken blijkt dat jongeren vaker een schade veroorzaken. Jonge bestuurders zijn vaker betrokken bij een ongeluk en behoren daardoor tot een risicogroep. Een hogere premie voor de autoverzekering voor jongeren is dus verklaarbaar. Meer schade levert de verzekeraar méér potentiële kosten op. Om deze aanvullende kosten te compenseren, verhogen zij de autoverzekeringspremie door middel van een premietoeslag voor jongeren onder de 24 jaar oud. Leeftijd is dus een factor die premiebepalend is. Overigens kijken verzekeringsmaatschappijen niet alleen naar leeftijd. Zo hangt de premie ook af van het type auto en welk vermogen de auto heeft. Een nieuwe of sportievere auto is voor jongeren vaak moeilijker te verzekeren.

Schadevrije jaren jongeren

Bij een autoverzekering voor jongeren bepaalt ook het aantal schadevrije jaren de premie voor de autoverzekering. Je bouwt schadevrije jaren op bij een verzekeraar, zolang je geen schades door eigen schuld indient op de autoverzekering. Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting op de premie. Jongeren hebben weinig of nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Zij lopen deze premiekorting dus mis.

Auto verzekeren op naam ouders

Veel jongeren die een autoverzekering willen afsluiten denken dan ook verstandig te zijn door hun auto te verzekeren op naam van de ouders. Dit kan inderdaad schelen in premie. Maar let er op dat dan ook de auto op naam staat van een van de ouders. De autoverzekering moet namelijk altijd op naam staan van de eigenaar van de auto of diens partner. Bij het afsluiten van de autoverzekering wordt echter wel gevraagd wie de regelmatige bestuurder is. Als een van de ouders aangeven dat de jongere dit is, dan baseert de verzekeraar de premie op de jongere en betaal je alsnog een hogere premie. Wanneer de ouders verzwijgen dat hun kind de regelmatige bestuurder is kan dit ernstige gevolgen hebben. In dit geval wordt er namelijk verzekeringsfraude gepleegd omdat er onjuiste gegevens zijn verstrekt aan de verzekeraar.

Lees ook:

In 4 stappen autoverzekeringen vergelijken

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 22-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op