Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Bereken premie

Autoverzekering op naam van mijn partner: kan dat?

Ben je in het bezit van een nieuwe auto? Dan ben je verplicht hiervoor een autoverzekering af te sluiten. In de meeste gevallen zal de verzekering op naam van jou als eigenaar staan. Maar wat niet iedereen weet, is dat je de autoverzekering op naam van jouw partner kan zetten. Dit kan soms voordeliger zijn.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

autoverzekering op naam partner

Auto op naam van je partner; mag dat?

Bij de meeste verzekeraars kun je jouw auto verzekeren op de naam van je partner. Verzekeraars gaan er namelijk vanuit dat partners gezamenlijk gebruik maken van een auto. Hierbij wordt wel als voorwaarde gesteld dat jij en jouw partner op hetzelfde adres geregistreerd staan. In veel gevallen zal de verzekeraar wel vragen wie er het meeste in de auto rijdt. Dit kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Waarom de autoverzekering afsluiten op naam van je partner?

Waarom zou je de autoverzekering op naam van je partner zetten? Voor de dekking van je autoverzekering maakt het namelijk geen verschil of de verzekering op jouw naam of die van jouw partner staat. Echter kan het voor de premie wél uitmaken. Bijvoorbeeld als je partner meer schadevrije jaren heeft dan jij, dan is het waarschijnlijk dat je partner een lagere premie zal betalen. Is je partner ouder dan 24 jaar en je bent zelf jonger dan 24? Dan kun je ook op de premie besparen door de autoverzekering op je partner te zetten. Dit komt omdat jongeren onder de 24 jaar in een zogenaamde risicogroep vallen en meestal meer premie betalen. Let op, deze constructie kan alleen op het moment dat je partner ook de regelmatige bestuurder is van de auto.

Wat is het nadeel van de autoverzekering op naam van je partner?

Mogelijk kun je dus besparen door de autoverzekering op naam van je partner te zetten. Maar wat zijn de nadelen? Het nadeel is dat je zelf geen schadevrije jaren opbouwt, omdat je auto verzekering niet op jouw naam staat, maar die van jouw partner. Op het moment dat je later wilt overstappen naar een andere autoverzekering, dan kun je de opgebouwde schadevrije jaren niet meenemen naar je nieuwe verzekering. Immers de schadevrije jaren staan op naam van je partner. In de meeste gevallen is het gevolg dat je voor de nieuwe autoverzekering een hogere premie betaald.

Wat gebeurt er met de autoverzekering op naam partner bij scheiding?

Het is mogelijk om samen schadevrije jaren op te bouwen, maar ze blijven verbonden aan één persoon. Diegene die de autoverzekering op naam heeft is de eigenaar van de opgebouwde jaren. Bij het uit elkaar gaan, blijven de schadevrije jaren dus van één van beide partners. Het is mogelijk om de jaren (deels) over te hevelen naar de partner. Op deze manier kun je voorkomen dat de partner die de autoverzekering niet op naam heeft weer met nul jaren moet beginnen. Met een afstandsverklaring kan de eigenaar van de schadevrije jaren deze overdragen op de ex-partner.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Online een goedkope autoverzekering vergelijken!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op