800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie

Wat is een kentekenbewijs?

Vanaf 1 januari 2014 is er een nieuw kentekenbewijs in Nederland. De RDW geeft vanaf die datum het kentekenbewijs op creditcardformaat af. Dit wordt ook wel de kentekencard genoemd. Uw kentekengegevens zijn een belangrijk onderdeel van uw autoverzekering. Met een kentekenbewijs kunt u aantonen dat u in het bezit bent van een voertuig. Door de jaren heen is het kentekenbewijsdocument veranderd. Er zijn verschillende kentekendelen afgegeven die soms andere namen hadden.

Kentekenbewijs

Tot 1 januari 2014 bestond het kentekenbewijs uit drie delen, te weten:

Deel 1

Deel 1 bestond uit 2 delen, namelijk deel 1A en deel 1B. 1A, ook wel het voertuigbewijs, was het deel met de voertuiggegevens. 1B, ook wel tenaamstellingsbewijs, was het deel met de tenaamstellingsgegevens.

Deel 2

Dit deel van het kentekenbewijs werd ook wel het overschrijvingsbewijs genoemd. Het overschrijvingsbewijs was nodig bij de overschrijving van het kentekenbewijs en moest u thuis goed bewaren.

Deel 3

Het vroegere kentekenbewijs deel 3 en het overschrijvingsbewijs zijn vanaf 1 januari 2014 vervangen door de tenaamstellingscode. De tenaamstellingscode bestaat uit 9 cijfers. Het eerste deel van de code ontvangt u tijdens de overschrijving van het kenteken. Het tweede deel zit bij de kentekencard die de RDW u toestuurt. U voegt de twee delen van de code samen. De code heeft u nodig als u uw voertuig wilt verkopen, inruilen, schorsen, slopen of uitvoeren. Bewaar de tenaamstellingscode daarom goed.

Besparen op uw autoverzekering? Vergelijk premies!

Alpina

Heeft u vragen met betrekking tot het kentekenbewijs/de kentekencard? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag! We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer: 088-6883700.

Bereken de premie voor een autoverzekering

  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op