800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wanneer kan je het beste je autoverzekering wijzigen?

Wanneer u een autoverzekering afsluit, kiest u natuurlijk voor de dekking die op dat moment het beste bij uw auto en uw persoonlijke situatie past. Het kan echter zo zijn dat uw autoverzekering na een aantal jaar niet helemaal meer bij u past, bijvoorbeeld omdat uw auto in waarde is gedaald. Daarom is het belangrijk dat u jaarlijks even de dekking van uw autoverzekering controleert, om te zien of deze nog goed matcht. Als blijkt dat u de dekking beter kunt verlagen of verhogen kunt u uw autoverzekering wijzigen. Door uw autoverzekering te wijzigen kunt u misschien wel besparen op de premie. Op Alpina.nl leest u hoe en wanneer u uw autoverzekering kunt wijzigen.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

autoverzekering wijzigen

Wanneer dekking wijzigen?

Mensen wijzigen hun autoverzekering om verschillende redenen. Misschien heeft u een allrisk dekking, maar is uw auto ondertussen flink in waarde gedaald. Direct na het kopen van een nieuwe auto daalt de waarde immers al. Of misschien heeft u tijdens het afsluiten gekozen voor een WA-autoverzekering, maar bent u toch liever wat uitgebreider verzekerd. Op dat moment kunt u de dekking van uw autoverzekering wijzigen. U kunt de dekking verhogen of verlagen, maar voor beiden gelden andere voorwaarden.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Dekking verhogen

Bij de meeste verzekeraars is het mogelijk om de dekking van uw autoverzekering tussentijds te verhogen. Dit heeft uiteraard wel gevolgen voor de premie. Als u een hogere dekking kiest, gaat de premie van uw autoverzekering ook omhoog. Uw autoverzekering wijzigen naar een hogere dekking kan meestal op elk gewenst moment gedurende de looptijd van uw verzekering. U kunt bijvoorbeeld van WA naar WA + Beperkt Casco of van WA+ naar Allrisk verhogen.

Dekking verlagen

Uw autoverzekering wijzigen naar een lagere dekking kan bij de meeste verzekeraars alleen aan het einde van de contractperiode. Tussentijds uw dekking verlagen is meestal niet mogelijk. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, dus het kan zo zijn dat het bij uw verzekeraar wel kan. Dit kunt u controleren in de polisvoorwaarden of door contact op te nemen met de verzekeraar.

Voordelen wijzigen autoverzekering

Het wijzigen van uw autoverzekering heeft verschillende voordelen. Kijk jaarlijks even of uw huidige verzekering nog steeds voldoet aan uw wensen en behoeften. Bent u niet tevreden over de dekking of past deze niet meer bij de waarde van uw auto? Dan kunt u uw autoverzekering wijzigen. Zo betaalt u nooit teveel voor uw autoverzekering.

Ook als u een nieuwe auto koopt kan het wijzigen van uw verzekering voordelen hebben. Misschien heeft u momenteel een WA-verzekering, maar is voor uw nieuwe auto een WA+ of Allrisk dekking beter. Door de dekking te wijzigen zorgt u ervoor dat u niet onderverzekerd bent.

Wijzig direct je autoverzekering via Alpina!

Een wijziging heeft bijna altijd invloed op de hoogte van de premie. Daarom raden we u aan om altijd even aanbieders te vergelijken. Misschien bent u met het wijzigen van uw dekking bij een andere verzekeraar wel goedkoper uit. U kunt eenvoudig autoverzekeringen vergelijken met onze gratis online vergelijkingstool. Zo ziet u direct bij welke aanbieder u het goedkoopste uit bent.

Uw bestaande autoverzekering wijzigen? Op Alpina.nl kunt u heel eenvoudig een wijziging doorgeven. De meeste wijzigingen kunt u gewoon online regelen. Heeft u nog vragen over het wijzigen van uw autoverzekering of lukt het niet helemaal? Neem dan vooral contact met ons op. U kunt ons op werkdagen van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 688 3700. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat. WhatsApp of Messenger.

Sluit direct een autoverzekering af!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op