800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie

Kan ik een autoverzekering afsluiten zonder adres?

Bij het afsluiten van een autoverzekering vul je, naast een aantal gegevens over de auto, ook je persoonsgegevens in. Dit zijn bijvoorbeeld je geboortedatum, postcode en huisnummer. Heb je (nog) geen vast adres in Nederland? Dan wordt het lastig om een autoverzekering af te sluiten. Zonder adres kun je de autoverzekering niet afsluiten. Wij vertellen je hier graag meer.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Geen adres omdat je langere tijd verblijft in het buitenland

Ga je voor langere tijd naar het buitenland? Dan moet je dit altijd doorgeven aan je verzekeraar. Als je tijdelijk naar het buitenland gaat, is het schorsen van de auto misschien een optie. Je hoeft dan ook geen autoverzekering te hebben. Wanneer je definitief in het buitenland gaat wonen, kun je geen Nederlandse autoverzekering afsluiten. Voor het afsluiten van een autoverzekering moet je staan ingeschreven in Nederland. Hierdoor word de autoverzekering, zodra je je in Nederland uitschrijft, beëindigd.

Autoverzekering afsluiten op een ander adres

Het is niet mogelijk om een autoverzekering af te sluiten op een ander adres. Dit is namelijk niet toegestaan. Bij het afsluiten van een autoverzekering moet je alle gegevens naar waarheid invullen. Bovendien zijn jouw woonplaats en postcode van invloed op de hoogte van de premie. Zonder de juiste informatie kan een verzekeraar geen goede premieberekening maken. Als je een vals adres opgeeft bij het afsluiten van de verzekering, ben je bovendien strafbaar.

De enige verzekering die je zonder adres kunt afsluiten is een zorgverzekering. In dat geval moet je een briefadres hebben dat is vastgelegd in de Basisadministratie Personen (BRP). Hier kan de gemeente je bij helpen. Voor een autoverzekering is dit helaas niet mogelijk, omdat je niet op het briefadres woont.

Vragen over een autoverzekering zonder adres? Neem contact met ons op!

Helaas is het dus niet mogelijk om een autoverzekering zonder adres af te sluiten. Wij denken graag met je mee over het verzekeren van je auto. Neem daarom vooral contact met ons op. Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 030 – 688 37 00. Je kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Sluit direct een autoverzekering af!

  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op