Kan ik een autoverzekering afsluiten zonder adres?

Bij het afsluiten van een autoverzekering vult u, naast een aantal gegevens over de auto, ook uw persoonsgegevens in. Dit zijn bijvoorbeeld uw geboortedatum, postcode en huisnummer. Heeft u (nog) geen vast adres in Nederland? Dan wordt het lastig om een autoverzekering af te sluiten. Zonder adres kunt u de autoverzekering niet afsluiten. Wij vertellen u hier graag meer.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Geen adres omdat u langere tijd verblijft in het buitenland

Gaat u voor langere tijd naar het buitenland? Dan moet u dit altijd doorgeven aan uw verzekeraar. Als u tijdelijk naar het buitenland gaat, is het schorsen van uw auto misschien een optie. U hoeft dan ook geen autoverzekering te hebben. Wanneer u definitief in het buitenland gaat wonen, kunt u geen Nederlandse autoverzekering afsluiten. Voor het afsluiten van een autoverzekering moet u staan ingeschreven in Nederland. Hierdoor wordt uw autoverzekering, zodra u zich in Nederland uitschrijft, beëindigd.

Autoverzekering afsluiten op een ander adres

Het is niet mogelijk om een autoverzekering af te sluiten op een ander adres. Dit is namelijk niet toegestaan. Bij het afsluiten van een autoverzekering moet u alle gegevens naar waarheid invullen. Bovendien zijn uw woonplaats en postcode van invloed op de hoogte van de premie. Zonder de juiste informatie kan een verzekeraar geen goede premieberekening maken. Als u een vals adres opgeeft bij het afsluiten van de verzekering, bent u bovendien strafbaar.

De enige verzekering die u zonder adres kunt afsluiten is een zorgverzekering. In dat geval moet u een briefadres hebben dat is vastgelegd in de Basisadministratie Personen (BRP). Hier kan de gemeente u bij helpen. Voor een autoverzekering is dit helaas niet mogelijk, omdat u niet op het briefadres woont.

Vragen over een autoverzekering zonder adres? Neem contact met ons op!

Helaas is het dus niet mogelijk om een autoverzekering zonder adres af te sluiten. Wij denken graag met u mee over het verzekeren van uw auto. Neem daarom vooral contact met ons op. Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 030 – 688 37 00. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Sluit direct een autoverzekering af!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 11-08-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op