800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Wat houdt de allrisk dekking bij een bedrijfsautoverzekering in?

De all risks bedrijfsautoverzekering is de meest uitgebreide verzekering. Deze verzekeringsvorm is de meest voor de hand liggende keuze voor nieuwe en jonge bedrijfsauto met een hoge dagwaarde. Bij het nieuw kopen van een bedrijfsauto kun je niet om de all risk dekking heen.

De omschrijving “all risks” duidt op het feit dat de bedrijfsautoverzekering een ruime dekking biedt. Uiteraard is de dekking in deze verzekering minder ruim dan dat de naam doet vermoeden. Bij het rijden onder invloed of bij opzettelijk veroorzaakte schade biedt de verzekering geen dekking. In vergelijking met de WA + beperkt casco en de WA bedrijfsautoverzekering is de dekking echter zeer ruim te noemen.

Welke dekking biedt de all risks bedrijfsautoverzekering?

De standaarddekking in alle verzekeringsvormen is de verzekering tegen de wettelijke aansprakelijkheid. Bij een schade door het verzekerde motorrijtuig veroorzaakt, zorgt de verzekeraar voor het schadeloosstellen van de tegenpartij. De WA + beperkt casco keert naast de schade door aansprakelijkheid ook uit bij schade door bijvoorbeeld brand, diefstal en ruitbreuk. Deze dekking biedt de all risks bedrijfsautoverzekering ook. De toegevoegde waarde is de verzekering tegen schade aan je auto zelf. Dit kan veroorzaakt zijn door een aanrijding, maar ook schade door vandalisme biedt de verzekeraar dekking tegen.

Wanneer kiezen voor de all risks bedrijfsautoverzekering?

Deze verzekeringsvorm is vooral aan te raden als je bedrijfsauto nog een hoge dagwaarde heeft of zelfs nieuw is. Je moet er niet aan denken wat de gevolgen zijn van een ongeval bij een beperktere dekking. Stel, je nieuwe auto verzeker je WA. Bij een ongeval raakt jouw bedrijfsauto zwaar beschadigd. Je bent zelf verantwoordelijk voor de schade, dus kun je de tegenpartij niet aansprakelijk stellen voor jouw schade. De reparatiekosten bedragen €5.000. Voor deze schade sta je zelf door jouw keuze voor de WA autoverzekering. Het kan nog erger. De reparatiekosten kunnen ook hoger zijn dan de waarde van de auto. Het gevolg is dat de nieuwe auto bijna niets meer waard is. Dit voorkom je door te kiezen voor de all risks dekking.

Wie keert er uit bij een schade?

Wie de schade veroorzaakt, vergoedt de schade. Bij de all risks autoverzekering hoef jij je hier niet druk over te maken. Jouw verzekeraar zorgt ervoor dat jouw bedrijfsauto wordt gerepareerd. Eventueel wordt de schade weer verhaald op de tegenpartij, maar daar hoef jij niet op te wachten. Jij kunt je voertuig gelijk repareren.

Besparen door het vergelijken

Kiezen voor een beperktere verzekeringsvorm doe je om te besparen op de premie. Het kan slimmer. Je kunt namelijk ook besparen zonder in te leveren op de kwaliteit van de verzekering. De premieverschillen tussen de verzekeraars zijn zo groot dat je bij de goedkoopste verzekeraar mogelijk een all risks autoverzekering hebt tegen een lagere premie dan de WA + beperkt casco verzekering bij een andere verzekeraar.

Overige dekkingen:

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken direct de premie voor een allrisk bedrijfsautoverzekering

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op