800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Bedrijfsautoverzekering Wat dekt een WA bedrijfsautoverzekering?

Wat dekt een WA bedrijfsautoverzekering?

Het verzekeren van jouw bedrijfsauto tegen WA (wettelijke aansprakelijkheid) is geen keuze, maar een verplichting. Uiteraard staat het jou vrij om de bedrijfsauto uitgebreider te verzekeren. Of de WA bedrijfsautoverzekering inderdaad de juiste verzekering is voor jou en jouw bedrijfsauto is van meerdere zaken afhankelijk.

Wat houdt de WA bedrijfsautoverzekering in?

Bij een schade veroorzaakt door jouw bedrijfsauto, heeft de gedupeerde een rechtstreeks vorderingsrecht op jouw verzekeraar. Het maakt niet uit of jij de bestuurder was of iemand anders. Deze wettelijk verplichte verzekering is ingesteld om andere verkeersdeelnemers te beschermen. De verzekering keert uit als de bestuurder van jouw bedrijfsauto aansprakelijk is voor de schade. Is de bedrijfsauto zelf ook beschadigd geraakt? Deze schade is niet te verhalen op de eigen WA-verzekering.

Kiezen voor de WA bedrijfsautoverzekering of een andere dekking?

Bij schade aan jouw eigen bedrijfsauto heb je niets aan de WA bedrijfsautoverzekering. Je kunt namelijk niet aansprakelijk zijn voor schade aangericht aan jouw eigen motorrijtuig. Uit kostenoverweging kan de WA bedrijfsautoverzekering toch de juiste keuze zijn. Als je ook bijvoorbeeld diefstal, ruitbreuk en hagelschade wilt verzekeren, kom je terecht bij de WA + beperkt casco. Wil je de meest uitgebreide verzekering? De all risks bedrijfsautoverzekering keert ook de eigen schade aan je eigen voertuig uit. Bij het vergelijken kun je de premies voor de verschillende verzekeringsvormen naast elkaar zetten.

Sta wel stil bij de nadelen van de WA bedrijfsautoverzekering

Uitsluitend verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid geeft jou een mooie besparing op de premie, maar sta wel stil bij de keerzijde. Door bijvoorbeeld diefstal en een aanrijding door jouw schuld kun je zonder bedrijfsauto komen te zitten.

Hoeveel kost de WA + beperkt casco meer?

Je kiest de WA bedrijfsautoverzekering omdat je lage maandlasten wilt, maar hoeveel is een uitgebreidere verzekering duurder? Vaak kun je tegen een iets hogere premie kiezen voor de WA + beperkt casco. Het verschil tussen de WA en de all risks bedrijfsautoverzekering is vaak wel erg groot. Toch kun je de veel uitgebreidere verzekering overwegen als je veel schadevrije jaren hebt. De korting kan namelijk oplopen tot 75% of zelfs nog hoger. Dit neemt dus een groot deel van de premie weg.

Overige dekkingen:

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw bedrijfsauto!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op