800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat dekt de bedrijfsautoverzekering WA + beperkt casco?

Deze verzekering biedt dekking bij schade door aansprakelijkheid plus een beperkte uitbreiding op de wettelijk verplichte WA bedrijfsautoverzekering. Een aantal in de polisvoorwaarden opgesomde dekkingen is aanvullend meeverzekerd. De verzekering is iets duurder dan de WA autoverzekering, maar bij bijvoorbeeld brandschade, hagelschade en diefstal van de auto ben je blij met deze uitbreiding.

De WA + beperkt casco is een populaire verzekeringsvorm voor bedrijfsauto’s die niet meer nieuw zijn, maar nog geen 10 jaar of ouder. Voor een nieuwere bedrijfsauto kies je voor de all risks verzekering en voor auto’s vanaf 10 jaar oud voor de WA bedrijfsautoverzekering. Dit is maar een indicatie. Een auto van 10 jaar oud kan nog een hoge waarde vertegenwoordigen. Toch maar de WA + beperkt casco kiezen is in dat geval slim. Hier kom je achter door de bedrijfsautoverzekeringen te vergelijken. Bij een premieverschil van maar een paar euro’s in de maand kies je natuurlijk liever voor een bedrijfsautoverzekering met een ruimere dekking.

Welke dekking biedt de WA + beperkt casco?

Verzekeraars bieden vrijwel allemaal dezelfde dekking in de WA + beperkt casco. Ze kunnen een andere omschrijving voor deze verzekeringsvorm hanteren, maar in hoofdlijnen zijn ze gelijk. De omschrijving WA + mini casco of kortweg WA + kom je ook vaak tegen. De WA + beperkt casco biedt dekking tegen de volgende schadeoorzaken:

 • Aanrijding met loslopende dieren
 • Stormschade
 • Hagelschade
 • Bliksemschade
 • Brand
 • Ontploffing
 • Diefstal en schade door diefstal
 • Ruitbreuk

Uitgekeerde schades uit deze dekkingen hebben geen invloed op de hoogte van de schadevrije jaren. Er kan wel een eigen risico verschuldigd zijn.

Waar is de hoogte van de premie van afhankelijk?

Wat de verzekering voor je bedrijfsauto kost is afhankelijk van meerdere factoren. Dat verklaart ook de grote premieverschillen tussen de verzekeraars. De ene verzekeraar telt de postcode van de verzekerde zwaar mee, terwijl een andere verzekeraar vooral jonge bestuurders zwaar afstraft met een hoge premie. Ook interpreteren verzekeraars het gebruik van de auto anders. Sommige verzekeraars weigeren een bedrijfsautoverzekering als het voertuig wordt gebruikt voor het bezorgen van maaltijden of als koerier. Andere verzekeraars willen het juist wel verzekeren. Zwaarwegende factoren voor de premie zijn onder andere:

 • De cataloguswaarde en de dagwaarde van de auto
 • Wordt de auto zakelijk gebruikt en hoe?
 • Hoeveel kilometer wordt er per jaar mee gereden?
 • Het gewicht en het laadvermogen
 • Hoeveel schadevrije jaren zijn er opgebouwd?

Wil je weten wat jij per maand kwijt bent aan een bedrijfsautoverzekering? Bereken het online. Bij het vergelijken kun je ook gelijk zien wat de premie wordt als je toch kiest voor de all risks bedrijfsautoverzekering of juist de WA-verzekering.

Overige dekkingen:

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw bedrijfsauto!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op