Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home Bedrijfsverzekering Tips voor het kiezen van een zakelijke verzekering

Tips voor het kiezen van een zakelijke verzekering

Het vinden van de juiste zakelijke verzekering(en) kan tegenwoordig een hele uitdaging zijn. Iedere verzekeraar belooft tenslotte de beste verzekering voor u te hebben en zie dan door de tientallen bomen het bos nog maar eens! Bij Alpina vinden we dat het gemakkelijker moet kunnen en helpen we u graag op weg met een paar praktische tips.

Tips voor zakelijke verzekeringen

Wat gaat u verzekeren?

Een essentiële vraag in uw zoektocht naar de beste bedrijfsverzekering. Gaat het bijvoorbeeld enkel om een bedrijfswagen? Uw volledige bedrijfspand én inventaris? Of om zaken zoals aansprakelijkheid? Wel zo handig om te weten. Goed dus om eerst eens na te denken wat u precies wilt verzekeren.

Wees kritisch

Heeft u bedacht wat u wilt verzekeren? Dan is het goed om hier op een later tijdstip nog eens goed naar te kijken. Durf ook kritisch te zijn en dingen te schrappen die u eigenlijk helemaal niet echt nodig heeft. Veel ondernemers in Nederland zijn dubbel verzekerd voor zaken en betalen meer dan nodig zonder dat ze het weten. Zonde van het geld natuurlijk!

Kies een passende dekking

Dus u weet wat u wilt verzekeren en heeft ook nagedacht wat u nodig heeft? Dan kunt u gaan kijken welke dekking hier het beste bij past. Veel bedrijfsverzekeringen bieden de keuze tussen een basisdekking en uitgebreide dekking. Natuurlijk biedt de uitgebreide dekking meer mogelijkheden, maar dat wil niet zeggen dat het ook echt nodig is. Laat u hierover ook informeren door een verzekeringsadviseur als u twijfelt, zij kunnen u van een gedegen advies voorzien.

Vergelijk verzekeringen

Tegenwoordig zijn er tientallen verzekeraars die allemaal dezelfde verzekeringen aanbieden. Maar welke past nu echt het beste bij uw wensen? Door online bedrijfsverzekeringen te vergelijken krijgt u inzicht in zaken zoals de premie, de exacte dekking en natuurlijk eventuele bijzonderheden. Wel zo handig om te weten voordat u een verzekering afsluit.

Laat u niet misleiden door acties

De mogelijkheid om geld te besparen klinkt u als ondernemer natuurlijk als muziek in de oren. Het aanbod is groot, maar ook weer zeer beperkt. Dus een aanbieding met flinke korting klinkt al snel aantrekkelijk. Toch is het oppassen met deze ‘lokkertjes’. Bekijk deze dan ook nauwkeurig en ga op zoek naar eventuele kleine lettertjes. Zo voorkomt u dat die leuke korting na een paar maanden opeens omslaat naar een monsterpremie!

Zakelijke verzekeringen van Alpina

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op