Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home ZZP verzekeringen Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Moet ik als ZZP’er een zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Als ondernemer heeft u te maken met veel verschillende stakeholders, zoals leveranciers, debiteuren en vervoerders. Hierdoor zit een juridisch conflict soms in een klein hoekje. Misschien krijgt u te maken met een leverancier die niet op tijd of helemaal niet levert, of met een debiteur niet weigert te betalen. Op zulke momenten is het fijn om juridische hulp te krijgen. Zonder zakelijke rechtsbijstandverzekering ZZP is juridische hulp vrij duur en kunnen in de kosten algauw in de honderden of zelfs duizenden euro’s lopen. Vooral als u net gestart bent als ZZP’er heeft u waarschijnlijk nog geen grote buffer opgebouwd en is dit een bedrag dat u waarschijnlijk niet zomaar kunt missen. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering krijgt u, tot een bepaald bedrag, juridische hulp vergoedt.

ZZP-verzekering afsluiten? Bereken uw premie!

zakelijke rechtsbijstandverzekering ZZP

Ben ik verplicht om als ZZP’er een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten?

Nee, het is als ZZP’er niet verplicht om een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Wel is het de moeite waard om er eens naar te kijken, want een zakelijke rechtsbijstandverzekering is een nuttige aanvulling op uw verzekeringen. U kunt al uw verzekeringen het beste direct afsluiten als u start als ZZP’er. Voor vrijwel alle verzekeringen geldt namelijk dat deze al afgesloten moet zijn, voordat u er een beroep op kunt doen. Als u de zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluit, terwijl u al verwikkeld bent in een juridisch conflict, bent u eigenlijk al te laat. De verzekering biedt dan vaak geen dekking. Soms helpt een verzekeraar wel, maar rekent hij aanzienlijk hogere kosten. Om dit te voorkomen is het beter als u de rechtsbijstandverzekering van tevoren al afsluiten.

ZZP-verzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat kost een zakelijke rechtsbijstandverzekering ZZP?

Vaak spelen de kosten ook mee in de overweging bij het wel of niet afsluiten van een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Als startende ZZP’er heeft u waarschijnlijk al genoeg kosten. De maandelijkse premie voor een zakelijke rechtsbijstandverzekering is hooguit een paar tientjes. Dit is wel afhankelijk van de keuzedekking die uit kiest. Standaard bestaat de dekking van een rechtsbijstandverzekering uit verkeer, incasso en bedrijfsvoering of beroepspraktijk. Daarnaast kunt u de verzekering nog aanvullen met rechtsbijstand voor motorrijtuigen en/of rechtsbijstand voor particulieren.

In verhouding tot het inschakelen van een advocaat, zijn de kosten van een zakelijke rechtsbijstandverzekering gering. Bovendien worden met deze verzekering de kosten van juridische hulp, zoals bijvoorbeeld proceskosten en kosten van onafhankelijke deskundigen, ook (deels) vergoedt.

Rechtsbijstandverzekering ZZP vergelijken

Er zijn verschillende soorten rechtsbijstandverzekering. Welke dekkingen u het best kunt afsluiten hangt af van uw beroep en het soort werkzaamheden dat u uitvoert. Als leverancier van bloemen kunt u immers andere conflicten verwachten dan wanneer u accountant bent. Met onze online vergelijker kunt u gemakkelijk de premie van een rechtsbijstandverzekering berekenen.  Na het invoeren van enkele gegevens over u en uw bedrijf verschijnen er een aantal, op uw wensen afgestemde, verzekeringen met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. Deze kunt u vergelijken op prijs én inhoud. Als u een geschikte verzekering heeft gevonden, kunt u deze direct online afsluiten. Door te vergelijken weet u zeker dat u de beste verzekering kiest voor uw onderneming.

Sluit direct uw zakelijke rechtsbijstandverzekering af op Alpina.nl!

We weten dat het aanbod aan ZZP-verzekeringen nogal overweldigd kan zijn. Want welke verzekeringen heeft u als ZZP’er nou echt nodig? Als u besluit om een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten, kunt u dit eenvoudig en snel doen op Alpina.nl. Heeft u nog vragen of wilt u liever even overleggen, voordat u de verzekering afsluit? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 bellen op 088 – 6883700. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw ZZP verzekeringen!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op