800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Scooter verzekeren zonder rijbewijs

Scooter verzekeren zonder rijbewijs

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Altijd Acceptatie
Altijd Acceptatie
Online Afsluiten
8.2
Beoordeling verzekeringen

De dekking van je scooterverzekering

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

WA Diefstal en Brand

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

WA Diefstal, Brand en aanrijding

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

Onterecht wordt vaak gedacht dat je zonder rijbewijs een scooter niet kunt verzekeren. Er zijn verzekeraars die daar moeilijk over doen, maar er zijn voldoende mogelijkheden om te verzekeren. Maar je moet wel goed weten waar je moet zijn. Bij welke verzekeraars je terecht kunt zonder rijbewijs hebben wij in onze vergelijker gezet.

Zodra je een scooter op naam krijgt, moet je ook zorgen voor een verzekering tegen de wettelijke aansprakelijkheid. Zonder rijbewijs mag je een scooter niet besturen, maar het voertuig alvast kopen mag natuurlijk wel. Sommige verzekeraars eisen een rijbewijs voor een scooterverzekering. Andere verzekeraars doen niet moeilijk en sluiten de scooterverzekering gewoon af. Uiteraard mag je zonder rijbewijs niet op de scooter rijden, maar anderen met een rijbewijs natuurlijk wel.

Kun je zonder rijbewijs een scooter kopen?

Uiteraard is dat mogelijk. Bij het overschrijven op jouw naam moet je wel een legitimatie tonen, maar dat hoeft niet het rijbewijs te zijn. Ook met een ID-kaart of een paspoort kun je je legitimeren. Op het moment dat de scooter op jouw naam komt, moet de scooter ook verzekerd zijn tegen de wettelijke aansprakelijkheid. Niet alle verzekeraars bieden de scooterverzekering aan. Een bijkomend probleem is dat niet alle verzekeraars die de verzekering wel aanbieden, geen issue zullen maken over het zonder rijbewijs verzekeren van de scooter. De spoeling is dus dun, maar er zijn verzekeraars waar je terecht kunt.

Rij niet zonder rijbewijs op de scooter

Het is logisch, maar we willen je toch nog even wijzen op het belang van het verzekeren. Het zonder rijbewijs op de scooter rijden zorgt ervoor dat je niet verzekerd bent. Bij een ongeval kunnen de gevolgen niet te overzien zijn als de verzekeraar de schade niet vergoedt. Je moet er toch niet aan denken dat je onverzekerd een voetganger aanrijdt die hierdoor invalide raakt. Het leed is alleen al groot door de lichamelijke schade aan het slachtoffer, maar daar komt het financiële leed nog bij. De schade kan in de tonnen aan euro’s lopen. Als de verzekeraar niet uitkeert moet je de financiële schade dus zelf betalen. Daar kun je levenslang voor moeten betalen.

Wees kritisch bij het uitlenen van de scooter

Zonder rijbewijs mag je er zelf niet op rijden, maar uitlenen kan natuurlijk wel. Maar pas op aan wie je de scooter uitleent. Wees er in ieder geval zeker van dat de bestuurder van jouw scooter een rijbewijs heeft.

Let op! Ook als je pas op de scooter gaat rijden zodra je jouw rijbewijs hebt, moet de scooter wel verzekerd worden. Ook als de scooter ongebruikt in de schuur staat, blijft de verzekeringsplicht bestaan. Als je het voertuig tijdelijk niet gaat gebruiken, kun je de verzekeringsplicht opschorten.

 

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie voor een scooterverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op