800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

7 redenen om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten

Een foutje maken is menselijk, daar zijn we het allemaal mee eens. Maar het maakt toch een verschil of je wijn morst over de bank van je vrienden, of dat je een verkeerd advies aan je klant geeft. In dat laatste geval kan je wel eens een claim aan je broek krijgen die je veel geld, tijd en negatieve publiciteit gaat kosten. En in het ergste geval; waar je bedrijf niet meer bovenop komt. Lees hier de 7 redenen waarom ieder bedrijf een rechtsbijstandsverzekering nodig heeft.

Rechtsbijstandverzekering

  1. Particuliere verzekeringen mogen niet zakelijk gebruikt worden

Je particuliere rechtsbijstandsverzekering kun je niet zakelijk inzetten. Ook niet als je ZZP’er bent. Dus het spreekwoordelijke ‘een ongelukje zit in een klein hoekje’ kan wel eens heel duur uitpakken als je daarop had vertrouwd. Wist je dat het uurtarief van een advocaat tussen de €100,00 en €300,00 ligt?

  1. Hulp bij een klacht aan jouw adres

Een rechtsbijstandsverzekering voor bedrijven beschermt je bedrijf als je in een conflictsituatie terecht komt. Je krijgt juridische bijstand als iemand jouw bedrijf ergens van beschuldigd. Daarbij kun je denken aan een klacht van een klant over het werk wat je hebt afgeleverd of een werknemer die klaagt over het contract wat je met hem of haar hebt.

  1. Sterk staan als je zelf een klacht hebt

Andersom kan natuurlijk ook: Stel dat de grondstoffen die je hebt gekocht niet op tijd afgeleverd worden, of niet voldoen aan de beloofde kwaliteit. Als je er niet met je leverancier uitkomt, dan krijg je met een rechtsbijstandsverzekering juridische bijstand. En dacht je dat je niets kan beginnen tegen de gemeente die jou geen vergunning wil verlenen? Met een zakelijke rechtsbijstandsverzekering sta je plotseling niet meer alleen. Je kunt zowel directe als indirecte kosten claimen.

  1. Preventie

De rechtsbijstandsverzekering werkt ook preventief. Je krijgt advies over hoe je je bedrijf kunt beschermen zodat je minder kans hebt bij een conflict betrokken te raken. Zijn je Algemene Voorwaarden bijvoorbeeld wel op orde? En voldoen al je documenten aan de wet?

  1. Wanbetalers aanpakken

Heb je wel eens te maken met “wanbetalers” klanten die niet, of veel te laat betalen? Je kunt je rechtsbijstandsverzekering uitbreiden met een incassoverzekering. Je krijgt dan hulp om klanten hun openstaande rekeningen te laten betalen.

  1. Wagenpark verzekerd

Een uitgebreid wagenpark is vaak een reden om ook een aanvulling voor motorrijtuigen te nemen. Alles wat gemotoriseerd is binnen je bedrijf is dan ook juridisch verzekerd. Tractoren, machines en heftrucks inbegrepen.

  1. Loop geen risico

Zijn dat geen Amerikaanse toestanden? Moet je alles wel willen afdichten en dichttimmeren? Het zijn dilemma’s waar we meer en meer mee te maken hebben. En ja helaas, de claimcultuur zoals we die kennen uit Amerika wordt in Nederland ook gewoner. Dat komt deels omdat we steeds hoger opgeleid zijn. We zijn ons meer bewust van de mogelijkheid om iets aan te vechten. Daarnaast speelt het internet en de sociale media een grote rol. We weten elkaar te vinden, delen snel onze frustraties en worden steeds meer claimbewust. Dat is goed, maar vormt tegelijk voor je bedrijf een groot risico. Maak dus de afweging of jij dat risico wilt lopen of dat je voldoende energie, tijd en middelen hebt om een juridisch conflict te kunnen overleven.

De online verzekeringsspecialist

Wil je meer weten over de rechtsbijstandsverzekering voor bedrijven? Of wil je weten welke zakelijke verzekeringen nog meer van toepassing zijn voor jouw bedrijf? Check het direct op Alpina.nl. Want Alpina is gespecialiseerd in zakelijke verzekeringen. Wij zijn snel, vakkundig en voordelig. Zo sluit je bij ons al een rechtsbijstandsverzekering af voor maar €20,00 per maand. Loop dus geen onnodig risico maar bescherm je bedrijf!

Bereken direct de premie van uw rechtsbijstandverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op