Wat is de betekenis van rechtsbijstandsverzekering?

Een ieder kan te maken krijgen met een schadeclaim. Zo ka u bijvoorbeeld wegens nalatigheid aansprakelijk gesteld worden voor bepaalde kosten. Nu bent u het er niet mee eens en u wilt dit aanvechten. Maar hoe gaat u nu aan de slag?

Voor dit soort situaties is de rechtsbijstandverzekering in het leven geroepen. Met deze verzekering krijgt u passende juridische hulp wanneer u dit nodig heeft. U krijgt dus ‘bijstand in het recht’; ofwel rechtsbijstand.

Een rechtsbijstandsverzekering voor particulieren afsluiten

Voor particulieren is het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering vrij eenvoudig. U kunt vaak uit een aantal modules kiezen waarvoor u de rechtsbijstandsverzekering wilt afsluiten.

Zo een module kan gebaseerd zijn op het bedrag waarvoor u verzekerd wilt zijn. Aan de hand van de hoogte van dit bedrag wordt uw premie berekend.

Een module kan ook specifiek op een bepaalde situatie ingesteld zijn. Denk hierbij aan een module voor verkeer, wonen, inkomen of uw vermogen. Zo kunt u zelf kiezen waarvoor u de rechtsbijstandsverzekering wilt afsluiten.

Een rechtsbijstandsverzekering als ondernemer afsluiten

Wanneer u ondernemer bent, moet u ervoor zorgen dat u de juiste rechtsbijstandsverzekering voor uw onderneming afsluit. Er zijn verschillende pakketten voor rechtsbijstandsverzekeringen. Deze zijn, net zoals de particuliere verzekeringen, afhankelijk van de hoogte van het verzekerde bedrag.

Het kan ook zo zijn dat uw beroep invloed heeft op de hoogte van uw premie. Verschillende beroepen nemen verschillende risico’s met zich mee. Bent u veel onderweg met een bedrijfswagen? De kans op schade is groter dan wanneer u thuis vanaf uw kantoor werkt. Uw premie zal afhankelijk hiervan hoger of lager worden.

Wat zijn de voordelen en kosten van een goede rechtsbijstandsverzekering?

Een goede rechtsbijstandsverzekering zorgt ervoor dat u altijd een jurist of advocaat bij de hand heeft wanneer dit nodig is. Ook kunt u vaak deze hulp al inschakelen wanneer een conflict zich dreigt voor te doen. Wanneer het dan echt een conflict wordt, bent u in ieder geval al zo goed mogelijk voorbereid. Zo weet u precies wat u te wachten staat en hoe u de situatie moet aanpakken.

Sluit uw rechtsbijstandsverzekering af bij Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Heeft u nog een rechtsbijstandsverzekering nodig? Sluit deze dan nu nog af bij Alpina! Dankzij onze verschillende modules sluit u altijd de juiste verzekering voor u af. Heeft u nog twijfels of vragen over onze rechtsbijstandsverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3277 reviews
09-03-2022
De graaf
Vriendelijk snel antwoord
11-03-2022
Catelijne
nvt
22-02-2022
Ton
ondanks een aparte melding van de schade zonder telefonisch contact komt het over als klantvriendelijk.

Bereken direct de premie voor een rechtsbijstandverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 20-03-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op