Geregistreerd als wanbetaler: kan ik dan een autoverzekering afsluiten?

Het overkomt iedereen wel eens, dus wellicht ook u: u bent een nota van uw autoverzekering kwijt, bijvoorbeeld door een verhuis, en daardoor bent u niet op tijd om te betalen. Of u voert de betaling uit, maar door een tekort op uw rekening wordt de premie niet betaald. Eén keer te laat betalen is nog niet onmiddellijk een probleem. U wordt er niet direct een wanbetaler door. Maar wanneer u verschillende keren te laat betaalt of totaal niet betaalt, zijn de gevolgen niet min. De kans is reëel dat u geen autoverzekering krijgt bij een reguliere maatschappij wanneer u als wanbetaler geregistreerd staat.

Betaalt u een nota van uw verzekering niet, dan krijgt u van uw verzekeraar eerst een herinnering om te betalen. Betaalt u nog steeds niet, dan volgt er een tweede betalingsherinnering, eventueel gevolgd door nog een aanmaning. Wanneer u 30 dagen achterstallig bent met betalen, kan uw verzekeraar uw autoverzekering opschorten. Dan bent u niet langer gedekt en is uw auto niet meer verzekerd. De verzekering is nog niet ten einde gekomen, maar een soort “bevroren”.

Bent u meer dan 50 dagen achterstallig met de betaling van uw premie, dan is het mogelijk dat uw verzekeraar uw autoverzekering royeert. Royeren wil zeggen dat de autoverzekering eindigt. Een premie betalen hoeft dan niet meer. Dit betekent ook dat uw auto niet langer verzekerd is.

Wanneer uw verzekeraar uw autoverzekering wegens wanbetaling royeert, dan komt er een registratie bij Stichting CIS. Deze databank registreert alle belangrijke verzekeringsgegevens en gaat die delen. Verzekeringsmaatschappijen die aangesloten zijn, kunnen een beroep doen op deze databank om info over eigen klanten te bekomen, uit te wisselen en te bewaren.

Registratie als wanbetaler? Sluit via Alpina een autoverzekering af!

U bent geregistreerd als wanbetaler, maar u wilt toch een verzekering afsluiten voor uw wagen? Een autoverzekering bij De Vereende sluit u makkelijk af via Alpina. Wij zijn de enige in heel Nederland waar u online een premieberekening krijgt. Op die manier weet u alvast hoeveel de verzekering u maandelijks gaat kosten. Doet u daarna uw aanvraag, dan geeft De Vereende u uw definitieve offerte. De Vereende werkt op maat van de klant en beoordeelt elke aanvraag apart.

Hebt u nog een vraag? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze verzekeringsspecialisten staan van maandag tot vrijdag telefonisch voor u klaar van 8 uur tot 18 uur. U kunt bij hen terecht met al uw vragen. Ons telefoonnummer is 088 – 688 37 00. Hebt u een dringende vraag buiten de kantooruren? Stuur ons dan een bericht via e-mail, WhatsApp of Messenger. Wij doen er alles aan om u zo snel mogelijk een antwoord te geven op uw vraag!

Bereken online de premie voor uw verzekering

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 03-04-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op