Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

koeriersverzekering
Home Blog Een koeriersverzekering lastig af te sluiten? Vast reuze mee!

Een koeriersverzekering lastig af te sluiten? Vast reuze mee!

12 apr 2018
3 min leestijd

Voor personenauto’s en bestelauto’s die gebruikt worden voor het bezorgen sluit u een koeriersverzekering af. Niet alle verzekeraars hebben hier een passende verzekering voor. Wij hebben een geschikte koeriersverzekering voor u geselecteerd.

Motorrijtuigen verzekerd op een koeriersverzekering worden gemiddeld vaker schades mee veroorzaakt. De voertuigen worden namelijk intensief gebruikt. En de auto’s leggen iedere keer korte afstandjes af. Ook zijn het vaak wisselende bestuurders die het motorrijtuig besturen. Door het verhoogde risico is het lastig om een verzekering af te sluiten.

Waarom een speciale koeriersverzekering afsluiten?

Een particulier verzekerde auto gebruiken als koerier is in de verzekering veel goedkoper. Toch raden wij het af. Bij schade is het namelijk nog maar de vraag of de verzekeraar dekking biedt. De premie voor een particulier verzekerde auto is niet afgestemd op het risico. Als bij schade blijkt dat de auto anders gebruikt is dan de verzekerde hoedanigheid kan er een groot probleem ontstaan. Het aan de tegenpartij uitgekeerde schadebedrag kan verhaald worden op de eigenaar van de auto. Dat kan gaan om honderden euro’s, maar ook om honderdduizenden euro’s.

De premie van de koeriersverzekering zo laag mogelijk houden

Voor een koeriersverzekering is de premie sterk afhankelijk van het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Zonder schadevrije jaren kan de premie hoog oplopen. Zeker als u kiest voor de WA + Volledig casco. Dit is de meest uitgebreide verzekeringsvorm. Binnen deze dekking krijgt u ook schade aan uw eigen voertuig uitgekeerd bij een ongeval door uw schuld.

Houd rekening met een hoger eigen risico

Verzekeraars hanteren bij het verzekeren van motorrijtuigen gemiddeld lage eigen risico’s. Bij zakelijke verzekeringen ligt het eigen risico vaak al hoger. Bij een koeriersverzekering wordt er naar verhouding ook een hoog eigen risico in rekening gebracht. Op deze manier blijft de maandelijkse premie nog betaalbaar. Een deel van het risico blijft namelijk bij de eigenaar van het voertuig.

Welke koeriersverzekering is de beste keuze?

Er zijn drie verzekeringsvormen waar u tussen kunt kiezen. De goedkoopste is de WA-verzekering. Deze is verplicht en vergoedt de schade ontstaan door aansprakelijkheid van het verzekerde motorrijtuig. U kiest voor de WA + Beperkt casco of de WA + Volledig casco voor voertuigen waarvoor u ook een vergoeding wilt ontvangen voor schade aan uw eigen motorrijtuig. De WA + Beperkt casco biedt onder andere dekking tegen schade door brand, diefstal en ruitbreuk. Met de WA + Volledig casco krijgt u bijvoorbeeld ook een uitkering bij schade aan uw auto door een ongeval.

Op zoek gaan naar een koeriersverzekering valt niet mee. De meeste verzekeraars bieden de verzekering niet aan. Wij kunnen u een geschikte koeriersverzekering aanbieden tegen een eerlijke premie.

Lees ook:

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op