800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
bedrijfsautoverzekering

Nieuwe auto niet standaard op oude bedrijfsautoverzekering zetten

22 jun 2018
3 min leestijd

Is de huidige zakelijke auto aan vervanging toe? Het ligt voor de hand om de volgende auto weer op dezelfde bedrijfsautoverzekering te verzekeren, maar dat kunt u beter niet doen. De huidige verzekering was mogelijk de beste keuze voor de oude auto, maar waarschijnlijk niet voor de nieuwe. De premie kan op de oude polis namelijk onredelijk hoog uitvallen.

Verzekeraars hanteren ieder hun eigen acceptatiebeleid en ze bepalen zelf hoeveel premie ze in rekening brengen voor een verzekering. Hierbij letten ze op eigenschappen van de regelmatige bestuurder van de auto, maar zeker ook op de factoren van de te verzekeren auto. Het kan gebeuren dat u met een auto met een iets hogere of lagere cataloguswaarde goedkoper terecht kunt bij een andere verzekeraar. Ook het kopen van een ander merk kan er al voor zorgen dat de huidige bedrijfsautoverzekering niet meer de verstandigste keuze is. Bij het verzekeren van een andere auto komt u door het vergelijken waarschijnlijk bij een andere verzekeraar terecht.

Vraag eventueel een offerte op

Wilt u het liefst verzekerd blijven bij de huidige verzekeraar? In dat geval kunt u bij deze verzekeraar een offerte aanvragen voor het verzekeren van de nieuwe auto. Vervolgens kunt u op Alpina.nl het voorstel van de huidige verzekeraar vergelijken met wat andere verzekeraars u voorstellen. De kans is groot dat een andere verzekeraar de nieuwe auto goedkoper kan verzekeren op een bedrijfsautoverzekering. Is dat niet het geval? Dan kunt u bij de huidige verzekeraar blijven.

Kunt u overstappen naar een andere bedrijfsautoverzekering?

Ja, bij het verkopen van uw auto kunt u van de bestaande bedrijfsautoverzekering af. Ook als de verzekering minder dan één jaar geleden afgesloten is. Normaal gesproken kunt u een bedrijfsautoverzekering in het eerste verzekeringsjaar niet beëindigen, maar bij verkoop is er een uitzondering gemaakt. Ook als u een vergelijkbare auto weer koopt ter vervanging van de oude auto.

Sluit de nieuwe bedrijfsautoverzekering wel vroegtijdig af

Zodra u de auto op naam krijgt, moet het voertuig al verzekerd zijn. Het opzeggen van de oude verzekering kan later nog wel. Van de koper van de oude auto krijgt u een zogenaamd vrijwaringsbewijs. Dit is een bewijs waaruit blijkt dat de auto niet meer op uw naam staat.  Deze kunt u sturen naar de verzekeraar van de verkochte auto. De bedrijfsautoverzekering wordt vervolgens beëindigd per de datum op het vrijwaringsbewijs.

Blijf kritisch bij het verzekeren. Alleen door te vergelijken kunt u voorkomen dat u maandelijks teveel uitgeeft voor het verzekeren van uw bezittingen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op