reisverzekering na corona reiziger

Weer op reis na Corona: controleer je reisverzekering!

8 juni 2023

Roy van den Anker
Laatst geupdatet: 04-07-2023

De afgelopen jaren hebben onze vakanties er door Corona nogal anders uitgezien. Zo was bijvoorbeeld de reisbestemming nogal anders. Verre reizen werden ingeruild voor vakantie in eigen land, en soms werden vakanties vervangen door dagjes uit. Inmiddels mogen we weer vrij reizen en gaan we weer de hele wereld over. Soms zelfs verder dan ooit, omdat we de ‘verloren vakanties’ in willen halen.

Reisverzekering is essentieel

Gelukkig snappen veel reizigers dat een reisverzekering daarbij essentieel is. Bij calamiteiten is een goede dekking voor bijvoorbeeld ziekenhuiskosten, of het in kunnen schakelen van een alarmcentrale een must. Wat vaak vergeten wordt is dat de dekking die je nodig hebt wel aan moet sluiten op de situatie van dit moment. Gedurende Corona zijn veel doorlopende reisverzekeringen opgezegd, en sommige verzekeringen zijn voor het laatst bekeken vóór Corona. Het is daarom belangrijk om ruim voor vertrek te checken of alles nog klopt, bijvoorbeeld:

  • Heb ik nog een reisverzekering?
  • Klopt de dekking voor regio (Europa, wereld, Nederland)?
  • Zijn alle meereizende gezinsleden aangemeld?
  • Geldt er een maximum leeftijd voor meereizende kinderen?
  • Ga ik bijzondere sporten uitoefenen?
  • Is er extra dekking voor zorg in het buitenland?
  • Hoeveel elektronica nemen we mee?

Geen reisverzekering meer?

Een reisverzekering geeft je hulp als er op reis iets vervelends gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan autopech, gestolen bagage of een reisgenoot die in het ziekenhuis belandt. Dit soort vervelende situaties zorgen voor extra kosten. Een reisverzekering biedt dan uitkomst en zorgt voor het vergoeden van deze extra kosten.

Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd bij schade of diefstal op reis. Zo kun je onbezorgd genieten van je vakanties of weekendjes weg. Je stelt de verzekering helemaal zelf samen en hebt de keuze uit verschillende dekkingen, zoals onder andere ongevallen, medische kosten, wintersport, pechhulp en rechtsbijstand.

Onze adviseurs helpen je op weg

Heb je vragen over je reisverzekering? Dan kun je deze natuurlijk bespreken met een van onze adviseurs. Neem vooral contact met ons op! Heb je nog geen reisverzekering? Dan kun je op Alpina.nl alvast een indicatie van de premie berekenen. Hiervoor kun je onze handige online vergelijker gebruiken. Na het invoeren van enkele gegevens verschijnen er een aantal, op jouw wensen afgestemde, reisverzekeringen met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. Zo kun je gemakkelijk aanbieders vergelijken.