800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat kost een bootverzekering?

Een eigen boot biedt het ultieme gevoel van vrijheid. U kunt op elk moment lekker het water op met uw boot om te genieten van de rust en de natuur. Niet zo gek dus dat het hebben van een boot steeds populairder wordt. Heeft u pas een boot aangeschaft of bent u van plan er binnenkort een te kopen? Dan zijn er verschillende zaken om u in de verdiepen, zoals het benodigde vaarbewijs, de regels op het water en natuurlijk de bootverzekering. Het afsluiten van een bootverzekering is niet altijd verplicht, maar kan wel verstandig zijn. Benieuwd wat een bootverzekering kost? Op Alpina.nl hebben we alle kosten voor een bootverzekering voor u op een rijtje gezet!

Bootverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

wat kost een bootverzekering

Kosten bootverzekering

Om te bepalen wat een bootverzekering voor u kost, moet u weten aan de hand van welke factoren de verzekeringspremie wordt bepaald. Bij het berekenen van de premie kijkt een verzekeraar naar de volgende factoren:

  • Het type boot
  • De motor van de boot
  • De dekking die u kiest
  • Eventuele schadevrije jaren die u heeft opgebouwd met een bootverzekering uit het verleden
  • Een eventueel lidmaatschap bij een watersportvereniging

Bootverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat kost een bootverzekering per maand?

Wat een bootverzekering per maand kost, is dus afhankelijk van een aantal factoren. Er wordt gekeken naar het type boot dat u heeft, het bouwjaar, de lengte van de boot en de dagwaarde van de boot. Ook wordt er gekeken naar de motor. Er zijn verschillende motoren voor een boot en er zit verschil in het risico voor de verzekeraar bij sommige motoren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of het een ingebouwde motor of een buitenboordmotor is. Ook wil de verzekeraar weten welke brandstof er gebruikt wordt en wat het totale vermogen is van de motor.

Een van de belangrijkste factoren voor de kosten van een bootverzekering is de dekking die u kiest. U heeft hierbij de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA + Beperkt Casco en Allrisk. Kiest u voor een basis WA-dekking? Dan zult u per maand goedkoper uit zijn dan wanneer u een uitgebreide allrisk verzekering afsluit. Bij het kiezen van de dekking kunt u daarom het beste kijken naar uw persoonlijke situatie. Bovendien hangt het ook af van de vaargebieden waar u gedekt wilt zijn en van de plek waar de boot komt te liggen.

Veelgestelde vragen over de kosten van een bootverzekering

Is een bootverzekering verplicht?

In Nederland bent u niet verplicht een bootverzekering af te sluiten. Wel is in sommige situaties een WA-verzekering verplicht. Bijvoorbeeld bij wedstrijden, in een jachthaven, een botenstalling of op (een deel van) vaarwater. Met een WA-verzekering bent u verzekerd voor schade die u anderen toebrengt met uw boot. Vaart u buiten Nederlandse wateren? Dan kan het zijn dat een bootverzekering wel wettelijk verplicht is. Dit is bijvoorbeeld vaak in landen rond de Middellandse Zee, zoals Griekenland, Kroatië, Italië en Spanje.

Wat kost een WA-verzekering voor een boot?

Wat WA-verzekering voor een boot kost, is afhankelijk van het type boot. Een WA-verzekering is wel de goedkoopste verzekering. Hiermee bent u alleen verzekerd voor schade die u een ander toebrengt met uw boot. Schade aan uw eigen boot is niet meeverzekerd. Voor een WA-bootverzekering betaalt u een stuk minder per maand dan voor een allrisk bootverzekering.

Hoe kan ik de premie voor een bootverzekering berekenen?

U kunt eenvoudig de kosten voor uw bootverzekering berekenen met onze online tool. Hiervoor vult u een aantal gegevens in over uw boot, zoals het soort vaartuig, het bouwjaar, het motorvermogen en het type brandstof.

Goedkoopste bootverzekering

Het hebben en onderhouden van een boot is vaak al duur genoeg. Niet zo gek dus dat u graag een beetje wilt besparen op de kosten van een bootverzekering. Tegelijkertijd wilt u natuurlijk niet inleveren op de dekking van de verzekering, zodat uw boot zo goed mogelijk verzekerd is. Wij kunnen u niet zomaar de goedkoopste bootverzekering aanwijzen, omdat dit afhankelijk is van uw persoonlijke situatie. Vooral het type boot dat u heeft is hierbij belangrijk. Heeft u een spiksplinternieuw, groot schip? Dan zal u per maand meer betalen voor uw bootverzekering dan de eigenaar van een kleine sloep. De beste manier om de goedkoopste bootverzekering te vinden is daarom door bootverzekeringen te vergelijken. Doordat wij de premies én polisvoorwaarden voor u op een rijtje zetten vindt u in no-time de goedkoopste en beste bootverzekering voor uw boot.

Bootverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

Op Alpina.nl kunt u direct de premie voor uw bootverzekering berekenen. U hoeft niet zelf de website van elke verzekeraar af, maar krijgt direct een handig overzicht van alle aanbieders te zien. Na het vergelijken kunt u de bootverzekering direct online afsluiten.

Heeft u nog vragen of wilt u liever nog even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op 030 – 6883700. Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 bereikbaar. U kunt ons ook 24/7 een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger. U krijgt dan zo snel mogelijk antwoord!

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op