800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
bootverzekering

Speedboot verzekeren

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

Direct online dekking
Direct online dekking
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf

WA + Beperkt casco

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf

WA + Volledig casco

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf

Houdt u wel van een beetje snelheid en bent u gek op varen? Dan is een speedboot waarschijnlijk de perfecte boot voor u. Als trotse eigenaar van speedboot moet u er natuurlijk niet aan denken dat er iets met uw boot gebeurt. Bovendien kunnen de reparatiekosten aan een boot flink oplopen. Om hiervoor verzekerd te zijn kunt u een bootverzekering afsluiten. Op Alpina.nl vertellen we u alles over het verzekeren van een speedboot.

Is een speedboot verzekeren verplicht?

Nee, in Nederland is het niet verplicht om een boot te verzekeren. Wel heeft u in bepaalde situaties een WA-bootverzekering nodig. Dit is bijvoorbeeld bij wedstrijden, in een jachthaven, een botenstalling of op (een deel van) vaarwater. Hoewel het niet verplicht is, is een bootverzekering vaak wel een verstandige keus. Vooral voor een mooie en dure boot als een speedboot. Met een bootverzekering weet u zeker dat u niet alle torenhoge kosten zelf hoeft te betalen bij schade. De reparatiekosten van schade aan een boot kunnen namelijk flink oplopen, en dan hebben we het nog niet eens over letselschade. Door uw boot goed te verzekeren kunt u altijd met een gerust hart het water op en komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Speedboot verzekeren tegen diefstal

Een speedboot is een mooie en dure boot. Iets dat dieven ook valt opvalt. Daarom is het verstandig om uw boot te verzekeren tegen diefstal. Bij het afsluiten van een speedboot verzekering heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA + Beperkt Casco of Allrisk. Een WA-bootverzekering is de basisdekking. Dit betekent dat dat u alleen aansprakelijkheidsschades vergoedt krijgt. Als u met uw speedboot schade veroorzaakt aan een ander wordt dit vergoedt door de verzekeraar. Als u ook schade heeft aan uw eigen boot wordt dit niet vergoedt. Hiervoor moet u een allrisk bootverzekering afsluiten. Hiermee is schade aan uw eigen boot ook verzekerd, ook als de schade uw eigen schuld is. Dit is de meest complete bootverzekering. Een tussenweg is de WA + Beperkt Casco bootverzekering. Hiermee bent u verzekerd voor diefstal en schade door bijvoorbeeld brand, zelfontbranding, storm, hagel en joyvaren.

Speedboot verzekering vergelijken

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig verzekeringen voor uw speedboot vergelijken. Zo vindt u de bootverzekering die het beste bij u en uw boot past. Voor het vergelijken hoeft u niet zelf alle websites van bootverzekeraars af, maar kunt u gebruik maken van onze handige online vergelijker. U vult gewoon een aantal gegevens over uw speedboot in, zoals het bouwjaar, de lengte van de boot en de waarde. Vervolgens kiest u de gewenste dekking. Daarna kunt u starten met vergelijken. U krijgt een handig overzicht van alle aanbieders, inclusief premies en polisvoorwaarden. Zo ziet u snel wat voor u de beste bootverzekering is. Heeft u een keuze gemaakt? Dan kunt u de verzekering direct online afsluiten. Het verzekeren van een speedboot duurt zo slechts enkele minuten.

Speedboot verzekeren? Sluit een bootverzekering af via Alpina!

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een bootverzekering of wilt u even overleggen? Onze verzekeringsspecialisten zitten voor uw klaar! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 030 688 37 00. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op