Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Is diefstal uit de auto gedekt onder de inboedelverzekering?

Op een inboedelverzekering zijn meestal alleen spullen verzekerd die zich in het huis bevonden ten tijde van het schadevoorval, of in een bijgebouw (schuur, garage, tuinhuis). Voor de schade aan waardevolle spullen buiten het huis is vaak een buitenhuisdekking bij te sluiten.

 

inboedelverzekering diefstal uit auto

Wat is een buitenhuisdekking?

Met een buitenhuisdekking kunnen waardevolle  spullen ook buiten het huis verzekerd worden tegen onverwachte en plotselinge schade en diefstal. Deze dekking  is voor spullen die ook echt bedoeld zijn om buiten te gebruiken, zoals bijv. een videocamera, sportartikelen, een fototoestel, een tablet.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Soms is deze dekking standaard inbegrepen bij de inboedelverzekering. Doordat er steeds meer draagbare elektronische artikelen verkocht worden, zien we echter dat verzekeraars dit steeds meer aan gaan bieden als extra optie. Dan is deze dekking dus enkel tegen een extra premie mee te verzekeren. Dit is meestal een vaste premie, wel afhankelijk is van het eigen risico dat u kiest.

Er kunnen altijd uitsluitingen van toepassing zijn, waardoor het altijd goed is om de voorwaarden en clausules goed door te nemen bij het vergelijken van verzekeringen. Bijvoorbeeld mobiele telefoons kunnen uitgesloten worden. Daarnaast is het dekkingsgebied van belang: geldt de dekking alleen voor Nederland of wereldwijd? Al dit soort informatie is terug te vinden in de voorwaarden.

Hoe zit het met diefstal uit mijn auto?

Niet alle verzekeraars bieden onder de buitenhuisdekking dekking voor diefstal uit de auto aan. Doen ze dat wel, dan geldt er meestal een verhoogd eigen risico. Ook moet braak aantoonbaar zijn en moeten de spullen niet in het zicht hebben gelegen. Dit is na te lezen in de voorwaarden van de betreffende verzekering. Uiteraard kunnen onze medewerkers u hier ook over informeren.

Biedt de verzekering van mijn auto zelf dekking voor diefstal van spullen uit deze auto?

Helaas biedt de autoverzekering geen dekking voor diefstal van (losse) spullen uit de auto. De autoradio bijvoorbeeld hoort echt bij de auto, dus bij diefstal hiervan dient u dit wel bij de verzekeraar van de auto aan te geven.

Wat moet ik doen bij diefstal uit mijn auto?

Het is belangrijk om altijd aangifte te doen bij de politie van de diefstal. Geef de schade daarna zo snel mogelijk door aan uw verzekeraar of, indien u via Alpina verzekerd bent, aan ons. Doe er ook alles aan om verdere schade te voorkomen.

Hoe kan ik een inboedelverzekering aanvragen?

Via www.alpina.nl kunt u eenvoudig zelf een inboedelverzekering aanvragen. U kunt hiervoor ook telefonisch contact opnemen met onze medewerkers.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op