Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Is een telefoon gedekt op een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is een onmisbare verzekering. Door brand kunt u binnen een paar minuten al uw bezittingen in huis verliezen, maar de verzekering biedt een ruimere dekking. Uw smartphone is zelfs verzekerd in de inboedelverzekering. Naast dekking tegen brand kunt u uw mobiel ook verzekeren tegen diefstal en zelfs tegen beschadigingen door water of het laten vallen.

Veel mensen weten niet of de inboedelverzekering ook de telefoon verzekert. Niet alle verzekeraars bieden ook dekking tegen het laten vallen, maar door te vergelijken kunt u eisen stellen aan de polis. Een inboedelverzekering inclusief de mobiel heeft grote voordelen ten opzichte van de beperktere dekkingen.

Inboedelverzekering telefoon

Welke dekking biedt de inboedelverzekering voor de mobiele telefoon?

U kunt een tweedeling maken in inboedelverzekeringen. De traditionele verzekering biedt dekking tegen een aantal in de polisvoorwaarden omschreven schadeoorzaken. Het gaat bijvoorbeeld om de dekkingen diefstal, brand en stormschade. In de moderne inboedelverzekering is zelfs uw telefoon laten vallen meeverzekerd. Dit zijn de zogenaamde allrisks verzekeringen. In de polisvoorwaarden van deze verzekeringen wordt niet opgesomd wat verzekerd is. Eigenlijk is alles verzekerd, mits het is uitgesloten in de polisvoorwaarden. In de voorwaarden staat bijvoorbeeld dat opzet niet verzekerd is.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe ver gaat de allrisks dekking?

De dekking gaat best ver. Waterschade aan uw telefoon is verzekerd in de inboedelverzekering. Ook het per ongeluk omver gooien van een blik met verf over een vloerkleed is verzekerd. Zelf verantwoordelijk zijn voor de schade is voor de vergoeding geen probleem. Het wordt een ander verhaal als u uw mobiel expres in het toilet gooit.

Vaak geldt er wel een hoog eigen risico

Om te voorkomen dat de verzekeraar veel kleine schades ter behandeling krijgt, geldt er vaak een hoog eigen risico. U betaalt bijvoorbeeld de eerste €100 of €150 aan schade zelf. Op deze manier voorkomt de verzekeraar veel kleine claims, die opgeteld toch een groot bedrag vormen. Nog belangrijker is het voorkomen van hoge kosten om de kleine schades in behandeling te nemen. Bij een schade van een geringe omvang zijn de behandelingskosten vaak veel hoger dan de schade-uitkering.

Alleen al voor de telefoon kiezen voor de all risks

Een uitgebreide inboedelverzekering is alleen al aan te raden voor de smartphone. Een telefoon raakt namelijk snel beschadigd. Een gescheurd frontje van een telefoon kost u mogelijk al honderden euro’s. De telefoon laten vallen geeft een grote kans op beschadiging.

Hoe zit het met een laptop en de inboedelverzekering?

Uw laptop kunt u overal mee naar toe nemen, en valt dus onder de inboedel. Maar is uw laptop goed verzekerd met een inboedelverzekering? Verzekeraars hanteren hier een aantal voorwaarden.

Heeft het zin om inboedelverzekeringen te vergelijken?

Jazeker! De verschillen tussen de  inboedelverzekeringen zijn groot. Dat geldt zowel voor de dekking als voor de premie. Om dit inzichtelijk te maken vergelijken wij naast verzekeringen voor motorrijtuigen ook inboedelverzekeringen.

 

Bereken online de premie voor een inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op