800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Biedt een inboedelverzekering ook dekking tegen diefstal?

U moet er niet aan denken, maar helaas kan het voorkomen dat u te maken krijgt met diefstal. Jammer genoeg bestaat er geen diefstalverzekering die alle vormen van diefstal verzekerd. Zo moet u voor verschillende objecten een aparte diefstalverzekering afsluiten. Zo is er een inboedelverzekering voor het verzekeren van uw spullen in huis. Om uw auto tegen diefstal te verzekeren is er een all risk autoverzekering

 

diefstalverzekering

Diefstalverzekering inboedel

Een inboedelverzekering biedt dekking voor schade van je inboedel binnenshuis.  De meeste verzekeraars vergoeden de schade die veroorzaakt wordt door de inbraak als de diefstal zelf. Voor kostbare spullen  zoals sieraden en audio- en computerapparatuur is de dekking bij diefstal vaak beperkt. Let daarbij goed op de polisvoorwaarden bij het afsluiten van een inboedelverzekering. Heeft u veel kostbare spullen? Overweeg dan om deze extra mee te verzekeren of om een extra kostbaarheidsverzekering af te sluiten.  Zijn er spullen vanuit uw inboedel uit uw auto gestolen? Dan valt deze schade ook onder uw inboedelverzekering. Er dienen wel duidelijke sporen van braak te zijn. Ook hier geldt weer dat bij de meeste verzekeraars een maximaal bedrag gedekt wordt bij diefstal uit auto’s.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Verzekering diefstal buitenshuis?

Gebeurt de diefstal niet binnenshuis maar buiten de deur? Met een buitenhuisdekking kunnen uw spullen ook buiten het huis verzekerd worden tegen onverwachte en plotselinge schade en diefstal. Deze dekking  is voor spullen die ook echt bedoeld zijn om buiten te gebruiken, zoals bijvoorbeeld een videocamera, een fototoestel, een laptop. Bij sommige verzekeraars is de buitenhuisdekking zelfs standaard meeverzekerd.

Diefstalverzekering opstal

Bij inbraak in uw woning heeft u vaak ook schade aan uw woning. Als er deur wordt ingetrapt of een ruit wordt ingeslagen bijvoorbeeld. Ook kunnen inbrekers ook andere schade aan de woning berokkenen om uw woning binnen te komen. Zaken die onderdeel zijn van uw huis vallen onder uw opstalverzekering

Inbraak in een studentenhuis – wat is er gedekt?

Woont u, of uw kind, in een studenthuis en heeft u een inboedelverzekering voor studenten? In dat geval maken verzekeraars gebruik van een zogenoemde binnenbraakclausule. Dit betekent dat diefstal alleen gedekt is als er sporen van braak zijn aan de kamer, zoals een geforceerd slot of een ingeslagen ruit.

Diefstalverzekering auto

Wilt u uw auto verzekeren tegen diefstal?  Dan moet u een all risk autoverzekering afsluiten. Deze uitgebreide autoverzekering dekt uw auto voor diefstal,  maar ook voor vandalisme en joyriding. Niet alleen diefstal van de auto zelf, maar ook een ingeslagen ruit valt onder de dekking van de all risk autoverzekering.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op