Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat is eigenaarsbelang bij een inboedelverzekering?

U bent net eigenaar geworden van uw nieuwe woning of u bent net gaan huren. Dan gaat u ook op zoek naar de bijbehorende verzekeringen: de inboedelverzekering en opstalverzekering. Koopt of huurt u een appartement of flat? Dan heeft u waarschijnlijk geen opstalverzekering nodig. Vaak ligt die verantwoordelijkheid bij de Vereniging van Eigenaren (VvE) (of uiteraard de huurbaas). Het kan voorkomen dat die verzekeringen niet voldoende zijn voor u. Dan kunt u het eigenaarsbelang meeverzekeren. Maar wat is het eigenaarsbelang? En wat verzekert u dan? Daar wordt verderop in dit artikel op in gegaan.

Wat is eigenaarsbelang?

Het eigenaarsbelang is een aanvullende dekking, waarmee u extra voorzieningen verzekert die andere verzekeringen niet dekken. Vaak komt u dit tegen bij appartementen en flats. De opstalverzekering dekt namelijk de waarde van het huis bij oplevering, maar niet de voorzieningen die u aanbrengt in het huis. Het is handig om deze verzekering af te sluiten als u bijvoorbeeld:

  • De badkamer hebt verbouwd;
  • Een dure vloer hebt aangelegd;
  • De keuken flink hebt vergroot;
  • Een dure schuifpui naar het balkon hebt ingebouwd.
inboedelverzekering eigenaarsbelang

Wat is de waarde die u meeverzekert

Dat hangt geheel af van de verzekering die u afsluit voor het eigenaarsbelang. Vaak valt dit onderdeel bij de inboedelverzekering in. Het is wel per inboedelverzekering afhankelijk of u het eigenaarsbelang kan meeverzekeren. Sommige inboedelverzekeringen hebben geen maximum waarde terwijl andere verzekeraars de maximum waarde op €10.000 maximeren.

Verstandig is het, om rekening te houden met de dekking die de verzekeraar aanbiedt. Bekijk altijd de voorwaarden die de verzekeraar hanteert alvorens u de verzekering afsluit. Op deze manier komt u niet voor vervelende verrassingen te staan bij het indienen van een schadeclaim.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Voorwaarden eigenaarsbelang meeverzekeren

Niet bij iedere verzekering kunt u het eigenaarsbelang meeverzekeren. Als de verzekeraar dit toch aanbiedt is het verstandig goed de premies met elkaar te vergelijken. Deze kunnen namelijk sterk uiteen lopen. Ook de voorwaarden die de verzekeraars stellen verschillen met elkaar. Kijk altijd goed naar de premies en de voorwaarden die de verzekeraar geeft bij het afsluiten van een inboedelverzekering met eigenaarsbelang.

Er zijn ook schadeoorzaken die sommige verzekeringen niet vergoeden. Bijvoorbeeld brand door eigen schuld of lekkage door achterstallig onderhoud. De voorwaarden die de verzekering heeft zijn van cruciaal belang voor u als u goed verzekerd wil zijn.

De VvE verzekert het eigenaarsbelang toch mee

In een appartementencomplex of flat is de kans klein dat u de enige bent die er woont en aanpassingen maakt aan de woning. Het kan dus zijn dat de VvE het eigenaarsbelang meeverzekert. In dat geval moeten alle bewoners meebetalen hieraan. Hierdoor gaat de premie omhoog.

Een nadeel hiervan is dat u meebetaalt aan de luxe keuken van de bovenburen terwijl u een eenvoudige inrichting hebt. Het voordeel is wel dat u en uw buren alle schade door kunnen geven aan één verzekeraar. Zo hoeft er niet gewezen te worden naar elkaar waar de schade geclaimd moet worden.

Meer informatie over de een verzekering? Bekijk de mogelijkheden bij Alpina!

Wilt u het eigenaarsbelang bij de inboedelverzekering meeverzekeren? Dan bent u bij Alpina aan het juiste adres. Bij Alpina krijgt u altijd de meest complete verzekering voor de juiste prijs. Heeft u vragen over het afsluiten van een verzekering? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bereken direct de premie voor een inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op