Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home Inboedelverzekering zonder samenlevingscontract

Inboedelverzekering bij samenwonen zonder samenlevingscontract?

Wanneer u gaat samenwonen, worden vaak twee inboedels samengevoegd. De tv van de één en het bed van de ander. De waarde van het totaal aantal spullen zal waarschijnlijk omhoog gaan. Gaat u samenwonen zonder samenlevingscontract? Ook dan kunt u een inboedelverzekering afsluiten. U en uw partner hoeven enkel op hetzelfde adres ingeschreven te staan. U kunt dan één inboedelverzekering opzeggen, als jullie er beiden voorzien zijn. Let er uiteraard goed op dat de verzekering die ‘gehouden wordt’, dekkend is voor de (nieuwe) volledige inboedel. Bekijk daarom altijd goed de polisvoorwaarden!

inboedelverzekering zonder samenlevingscontract

Welke inboedelverzekering kan het beste opgezegd worden als u beiden verzekerd bent?

Het opzeggen van een inboedelverzekering is in vrijwel alle gevallen goedkoper dan ze allebei houden. De premie verhogen voor extra dekking bij een van de twee verzekeringen, is meestal voordeliger dan het hebben van twee inboedelverzekeringen.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe bepaalt u nu welke inboedelverzekering u opzegt? De verzekeraar hanteert hiervoor een vuistregel: de kortst lopende verzekering kan worden opgezegd. Als u erom vraagt is het vaak ook mogelijk om de langst lopende verzekering op te zeggen. Dit hoeft niet zo te zijn. Een verzekeringsmaatschappij hoeft hier ook niet mee akkoord te gaan.

Vergelijk bij het opzeggen altijd de prijs van uw verzekeringen en die van andere verzekeringen. Om zo voordelig mogelijk uit te komen, kiest u natuurlijk de goedkoopste. Kiest u de goedkoopste? Controleer dan goed de polisvoorwaarden. Wellicht dat u minder dekking krijgt dan dat u nodig heeft.

Het is ook belangrijk om te checken in welke gevallen uw verzekeraar uitkeert. Op die manier weet u beter waar u aan toe bent.

Inboedelverzekering afsluiten bij samenwonen zonder samenlevingscontract: hoe gaat u te werk?

Het afsluiten van een inboedelverzekering gaat gemakkelijk en snel. Hieronder wordt stap voor stap weergegeven wat u dient te doen.

Stap 1: Bereken de waarde van uw gecombineerde inboedel

Zo brengt u in kaart voor welk bedrag u uw verzekering moet afsluiten. Hiervoor kunt u een ‘inboedelwaardemeter’ gebruiken. Hier vult u alle gevraagde gegevens in. Daaruit komen een aantal punten voort. Aan de hand van deze punten wordt uw inboedelwaarde berekend.

Stap 2: Kies een verzekeraar

Neem verschillende verzekeraars onder de loep. Bekijk hierbij hoe hoog de premie is, welke risico’s zij willen dekken en de inhoud van de polisvoorwaarden. Hebben jullie allebei al een verzekering? Besluit dan of een van de twee verzekeringen wordt opgezegd. U kunt er dan voor kiezen om er eentje te houden. Het is uiteraard ook mogelijk beide verzekeringen op te zeggen en een nieuwe inboedelverzekering af te sluiten.

Stap 3: Sluit uw verzekering af

Wanneer u de juiste verzekering heeft gekozen, is het tijd om hem af te sluiten. Vul hiervoor uw gegevens in bij de desbetreffende verzekeraar. Vaak gaat dit eenvoudig online. Het is vaak ook mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken met uw verzekeraar.

Stap 4: ga zorgeloos genieten!

Nu u eindelijk verzekerd bent, kunt u zorgeloos genieten van uw nieuwe woning (inclusief inboedel!). Wetende dat alles goed geregeld is bij een gespecialiseerde verzekeraar wanneer er iets kapot gaat.

Bereken direct de premie voor uw inboedelverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op