Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat is het het verschil tussen een WA en inboedelverzekering?

Een WA-verzekering en inboedelverzekering worden nog wel eens door elkaar gehaald, maar dit zijn twee verschillende verzekeringen. Vaak worden deze verzekeringen wel samen afgesloten. Hier leggen we uit wat er precies gedekt wordt bij een inboedelverzekering en in welke situaties het verstandig is om een aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) te hebben.

WA en inboedelverzekering

WA-verzekering of aansprakelijkheidsverzekering?

Als men het heeft over een WA-verzekering, dan word over het algemeen de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren bedoeld. De WA-verzekering is een verplichte verzekering voor auto’s of motorvoertuigen. Zonder een WA-verzekering mag u niet de weg op. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren bent u verzekerd voor schade die u aanricht aan anderen. Hoewel deze is niet verplicht is, is het wel verstandig deze toch af te sluiten. Voor een klein bedrag per maand heeft u al een ruime dekking.

Walt valt er onder mijn aansprakelijkheidsverzekering?

Het kan voorkomen dat u onbedoeld schade veroorzaakt aan de spullen van een ander of aan die persoon zelf. U laat bijvoorbeeld een glas wijn op het hagelwitte tapijt van de buurman vallen. Uw zoontje van vijf stoot per ongeluk een dure vaas om bij uw tante. Of u verstapt zich en botst tegen iemand aan, die daardoor op de grond valt en haar heup breekt. In deze situaties kunt u aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor deze schade.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat valt er onder mijn inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is een verzekering die de schade aan uw eigen spullen in uw huis vergoedt zoals uw meubels, kleding en woonaccessoires. Eigenlijk alle spullen die niet aan uw huis vastzitten. Met een inboedelverzekering is uw inboedel verzekerd voor bijvoorbeeld waterschade of schade door brand. Maar ook schade die veroorzaakt wordt door inbraak of diefstal vallen onder uw inboedelverzekering. Het dekkingsbedrag van de inboedel wordt vastgesteld op basis van de waarde van de inboedel. De premie van een inboedelverzekering is afhankelijk van het verzekerde bedrag.

Verschil tussen WA-verzekering en inboedelverzekering

Wat is nu precies het verschil tussen de WA-verzekering/aansprakelijkheidsverzekering en de inboedelverzekering? Bij een inboedelverzekering wordt de schade aan uw eigen spullen gedekt. Bij een WA-verzekering/aansprakelijkheidsverzekering is de schade gedekt die door u of uw gezinsleden aan anderen wordt veroorzaakt.

Kan ik de WA- en inboedelverzekering samen afsluiten?

Als u inboedelverzekeringen gaat vergelijken via Alpina kunt u daarbij ook een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. U kunt ook een aansprakelijkheidsverzekering los afsluiten, maar ook als onderdeel van een zogenaamd woonpakket. In een woonpakket kunt u allerlei dekkingen toevoegen, die voor u van toepassing zijn. Hierbij kunt u denken aan een inboedelverzekering, opstalverzekering, reisverzekering, enzovoorts.

Vaak krijgt u korting wanneer u meerdere verzekeringen (ook wel rubrieken genoemd) afsluit in een (woon)pakket. Hoe meer verzekeringen u sluit, hoe meer korting u krijgt. Dit wordt pakketkorting genoemd. Dit kan u een mooie besparing bezorgen. Ook is in het in geval van schade makkelijker wanneer de verzekeringen via dezelfde verzekeraar lopen. Dit maakt het voor uzelf ook een stuk overzichtelijker.

Bereken online de premie voor een inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op