Wat is een ART slot?

De meeste verzekeraars hebben een beveiligingseis bij een bromfietsverzekering of motorverzekering. Deze eis stelt men bij een WA-diefstal of allrisk dekking. Het slot dat gebruikt wordt, moet dan een zogenaamd ART slot zijn.

Het ART-keurmerk kent verschillende beveiligingsniveaus die worden aangeduid met sterren. Dat sterrensysteem werkt simpel. Hoe meer sterren een slot heeft, des te beter is de beveiligingswaarde.

Verschillende categorieën ART-sloten

ART-tweewielersloten zijn, voor wat betreft de mate van beveiliging tegen diefstal, verdeeld in categorieën 1 tot en met 5.

Vanzelfsprekend heeft een slot uit categorie 1 een lagere diefstalpreventie dan een slot uit een hogere categorie. Een slot uit de categorie 5 heeft de zwaarste test uit het ART keuringsvoorschrift ondergaan. Een slot uit deze categorie kan door een verzekeraar worden verlangd bij het stallen van de motorfiets in de thuissituatie. Voor motoren die onderweg zijn, zal een slot uit categorie 4 vaak voldoende zijn omdat deze sloten geschikt zijn om mee te nemen.

Verzekeringsmaatschappijen geven in de polisvoorwaarden vaak duidelijk aan – afhankelijk van het type tweewieler – uit welke categorie het slot moet komen als voorwaarde voor het verkrijgen van een verzekering.

ART Klasse 2 sloten

Deze klasse is met name geschikt voor fietsen met of zonder hulpmotor.

ART Klasse 3 sloten

Deze klasse is met name geschikt voor bromfietsen.

ART Klasse 4 sloten

Deze klasse is met name geschikt voor motorfietsen.

Bereken de premie voor een scooterverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 20-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op