Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe voorkom je diefstal van je scooter?

Scooters zijn zeer geliefd, vooral onder jongeren. Helaas zijn ze ook zeer in trek bij criminelen. In de eerste helft van 2016 zijn er in Nederland alleen al 6380 scooters gestolen. Dit zijn er gemiddeld dus 35 per dag! Van de ruim 6000 scooters die gestolen zijn, zijn er maar 1613 teruggevonden. Het is dus belangrijk om uw scooter goed te beveiligen en te verzekeren. Op deze pagina geven we je tips over hoe je diefstal van je scooter zo goed mogelijk kan voorkomen.

scooter-diefstal-voorkomen

Diefstal per scootermerk

De populairste scooters in 2016 onder criminelen zijn:
1. Piaggio: 1.983 stuks gestolen. Dit is 1 op de 92.
2. Peugeot: 710 stuks gestolen. Dit is 1 op de 180.
3. Tomos: 645 stuks gestolen. Dit is 1 op de 148.
4. Kymco: 443 stuks gestolen. Dit is 1 op de 207.
5. Sym: 358 stuks gestolen. Dit is 1 op de 224.

Scooterverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat kunt u doen tegen diefstal?

Ter preventie van diefstal is het belangrijk om uw scooter altijd in een schuur, stalling of box te parkeren, met minimaal twee goede sloten en eventueel een alarmsysteem. Helaas is er niet altijd de mogelijkheid om uw scooter binnen te parkeren. Wanneer u uw scooter buiten parkeert is het belangrijk om het slot van uw scooter altijd ergens aan vast te maken, zoals een hek of een paal. Veel scooters die buiten geparkeerd staan, worden namelijk met slot en al in een busje geladen. Dit gaat snel, en dieven hebben later genoeg tijd om het slot open te breken. Door uw scooter aan een hek of paal vast te maken, maakt u het voor de dief zo moeilijk mogelijk.

Ondanks deze maatregelen worden er veel scooters gestolen. Na diefstal worden de scooters vaak uit elkaar gehaald, en worden de onderdelen los verkocht. Het is mogelijk om een chip in alle losse onderdelen van uw scooter te laten monteren. Deze “tags” kunnen worden uitgelezen door de politie, waardoor ze kunnen zien of een scooter onderdelen bevat van een scooter die als gestolen is opgegeven. Op deze manier kan de politie de dief sneller op het spoor komen.

Wat moet u doen als uw scooter gestolen is?

Wanneer uw scooter gestolen is, is het belangrijk om aangifte te doen bij de politie. Dit kan online, of bij een politiebureau. Neem altijd het verzekeringsbewijs van uw scooter mee. Vervolgens moet u de verzekeringsmaatschappij melden dat uw scooter gestolen is. Zij zullen u vragen om een kopie van het proces-verbaal en het aankoopbewijs van uw sloten, zodat u kunt aantonen dat hij goed op slot stond. Bewaar dit dus altijd goed! Vervolgens moet u contact opnemen met Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV), en de diefstal doorgeven. In sommige gevallen doet de verzekeringsmaatschappij dit voor u.

Scooter- of bromfietsverzekering afsluiten

Wanneer u alleen de verplichte WA-dekking voor uw scooter afsluit, bent u niet verzekerd tegen diefstal. Het is dus aan te raden om minimaal een WA + Diefstal en Brand verzekering voor uw scooter af te sluiten. U bent dan verzekerd tegen diefstal, mits uw scooter op slot staat met een ART categorie 3 goedgekeurd slot. Zo kunt u met een gerust hart uw scooter achterlaten. Op onze website kunt u gemakkelijk en snel scooter– en bromfietsverzekeringen vergelijken en afsluiten.

Bereken direct de premie van uw scooterverzekering!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op