800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Kan ik mij verzekeren voor brandschade aan mijn woning?

Net als bij alle soorten schades hoopt u dat het u nooit overkomt: brand in de woning waardoor het gehele huis afbrand of onbewoonbaar is geworden. U heeft zo snel mogelijk een tijdelijk onderkomen nodig en uw woning zal herbouwd moeten worden. Dit brengt enorme kosten met zich mee. Met een brandverzekering voor uw huis kunt u zich hiertegen verzekeren.

Opstalverzekering branddekking

Wat is een brandverzekering precies?

Een brandverzekering is een onderdeel van uw opstalverzekering. Vaak wordt niet alleen de brandschade zelf vergoed, maar is er ook dekking voor schade die ontstaan is door het blussen van de brand en roetschade. De dekking hangt echter wel af van de gekozen opstalverzekering. In de polisvoorwaarden omschrijven de verzekeraars wat er wel en niet onder de dekking valt.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Is een brandverzekering voor de woning verplicht?

Vanuit de wet is het niet verplicht om een brandschade verzekering voor uw woning af te sluiten. Het is echter wel zeer verstandig om te doen, omdat de schade enorm kan zijn. Zonder verzekering dient u zelf volledig op te draaien voor de kosten.
Hypotheekverstrekkers stellen de brandverzekering altijd verplicht. Zij lenen u een grote som geld voor de aanschaf van de woning en eisen daarvoor terug dat u de woning goed verzekerd.

Voor welke waarde is mijn huis verzekerd bij de brandverzekering?

Wanneer uw woning volledig afbrand, dan is het van belang dat de verzekering genoeg vergoed om de woning in dezelfde staat opnieuw te kunnen bouwen. Het bedrag dat nodig is om dit te kunnen doen heet de herbouwwaarde van de woning.

De herbouwwaarde kan vastgesteld worden door de herbouwwaardemeter in te laten vullen of een taxatierapport met herbouwwaarde te laten maken. Om garantie tegen onderverzekering te behouden wordt u vaak gevraagd om iedere 5 jaar opnieuw een herbouwwaardemeter in te vullen.

Wat zijn de kosten van een brandschade verzekering?

Zoals aangegeven is de brandschade verzekering een onderdeel van de opstalverzekering. De premie van de opstalverzekering hangt af van de gekozen dekking, waar uw woning precies staat, de grootte van uw woning, enz. Op onze website kunt u een vrijblijvende berekening maken voor de opstalverzekering. Ook kunt u, indien gewenst, de verzekering direct afsluiten.

Wat moet ik doen als ik ga verhuizen?

Dergelijke wijzigingen moeten altijd worden doorgegeven aan de verzekeraar. Voor de verzekeraar maakt het qua risico namelijk niet alleen veel uit waar u precies woont, maar ook in wat voor huis u woont.

Bereken direct de premie van uw opstalverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op