Heb ik een opstalverzekering nodig voor mijn huurhuis?

Heeft u een opstalverzekering nodig voor uw huurhuis? Wat wordt er precies gedekt door de opstalverzekering? Wat zijn de voordelen van een opstalverzekering voor een huurwoning? We gaan er in deze blog verder op in!

Opstalverzekering huurhuis: wat zijn de voordelen?

Huurder

Het voordeel als huurder is dat u niet zelf de opstalverzekering hoeft af te sluiten. De verhuurder is als eigenaar van het pand verantwoordelijk hiervoor. U hoeft hier als huurder dus niets voor te regelen. Ga wel voor de zekerheid na of er een opstalverzekering is afgesloten.

Verhuurder

Als verhuurder is het uw verantwoordelijkheid om een opstalverzekering af te sluiten. Dit is wettelijk verplicht. Zorg er dan ook voor dat u dit gedaan heeft. Heeft u dit niet gedaan? Dan bent u niet beschermd tegen schade door brand, storm/noodweer en inbraak. Dit soort schades kunnen u flink in de portemonnee raken. Verzeker uw pand daarom goed. Zorg er ook voor dat u niet onderverzekerd bent. Anders kan het zijn dat u niet de volledige waarde van uw pand vergoed krijgt in geval van schade.

Opstalverzekering huurwoning: waar moet ik op letten?

Wilt u als verhuurder een opstalverzekering afsluiten voor uw pand? Let dan op de volgende punten:

Onderverzekering

Zorg ervoor dat uw pand altijd voor het juiste bedrag verzekerd is. Laat daarom ieder jaar de waarde van uw pand vaststellen. Wanneer deze omhoog is gegaan, kan het zomaar zijn dat u onderverzekerd bent. In dit geval zal uw verzekeraar niet de volledige waarde van uw pand uitkeren bij (grotere) schades.

Maak de juiste keuze

Sluit u enkel de basisverzekering af of wilt u voor extra situaties gedekt zijn? Bekijk dan goed wat de polisvoorwaarden bij verschillende verzekeraars zijn. Sommige verzekeraars vergoeden bijvoorbeeld standaard ruitschade en andere verzekeraars niet. U bent in ieder geval nooit verzekerd tegen overstromingen, natuurrampen en fraude/roekeloosheid.

En waar let u op als huurder?:

Zoals eerder genoemd hoeft u als huurder geen rekening te houden met het afsluiten van een opstalverzekering. Wel dient u rekening te houden met een eventueel huurdersbelang. Hiervan is sprake wanneer u als huurder het pand in betere staat brengt. U kunt bijvoorbeeld behang aanbrengen of een nieuwe keuken plaatsen. In dit geval valt dit niet onder de opstalverzekering van uw verhuurder. Hiervoor dient u zelf een aanvullende opstalverzekering of een dekking eigenarenbelang af te sluiten.

Een opstalverzekering afsluiten bij Alpina

Een opstalverzekering afsluiten bij Alpina is een goede keuze. Heeft u vragen over deze verzekering? Bekijk dan de veel gestelde vragen over opstalverzekeringen. Ook kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten!

Bereken direct de premie van uw opstalverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 04-05-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op