Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Is uw vastgoed beschermd met een opstalverzekering?

De huizenmarkt is op een all time high. Huizenprijzen stijgen alleen maar en daarbij wordt de vraag naar woningen steeds groter. U ziet dit als een mooie kans. Het is namelijk aannemelijk dat de huizenprijzen nog wel een tijd blijven stijgen. U besluit om de sprong te wagen en te investeren in een huis. Zo kunt u hem gaan verhuren of wellicht in de toekomst met winst doorverkopen.

Maar wat nu als uw pand afbrandt? Bent u dan uw gehele investering kwijt? Wel als u geen opstalverzekering heeft afgesloten. Maar waar moet u op letten bij het afsluiten van een opstalverzekering? En hoe krijgt u de beste premie? Alpina legt het voor u uit.

Opstalverzekering vastgoed

De dekking van een opstalverzekering

U wilt uw investering natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Daarom doet u er goed aan om een opstalverzekering te nemen voor uw vastgoed. Uw pand wordt dan verzekerd tegen verschillende soorten schade. Wij zetten de dekkingen voor u op een rij.

Branddekking

Hiermee is uw pand gedekt tegen schade ontstaan door brand. Tevens wordt de bijkomende rookschade hierdoor ook gedekt. Er moeten dan wel vlammen aan te pas zijn gekomen. Anders krijgt u geen vergoeding voor de rookschade.

Uitgebreide gevarendekking (plus)

Met de uitgebreide gevarendekking (plus) krijgt u een veelvoud aan andere dekkingen buiten brand om. Waaronder ontploffingen, schade door inbraak, waterschade en vandalisme.

Allriskdekking

Met een allriskdekking krijgt u alle soorten schades vergoed. Tenzij er expliciet in de voorwaarden vermeld staat dat een bepaalde schade niet gedekt is. Raadpleeg daarom altijd de voorwaarden van uw verzekering om erachter te komen waartegen u wel en niet verzekerd bent.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Nieuwbouwwaarde

De hoogte van uw premie wordt altijd berekend aan de hand van de nieuwbouwwaarde van uw pand. Vaak wordt dit ook wel gelijk getrokken met de verkoopwaarde. Heeft u net een pand gekocht? Dan kunt u de aankoopwaarde opgeven bij uw verzekeraar. Dan wordt uw pand voor dat bedrag verzekerd.

Laat uw pand wel om de zoveel jaar taxeren. Het kan namelijk zijn dat uw pand meer waard is geworden. Laat u het pand niet opnieuw taxeren? Dan kunt u onderverzekerd zijn. Dan moet u de schade die boven het verzekerde bedrag valt, geheel zelf betalen. Dit kan bij een huis al gauw in de duizenden dan wel tienduizenden euro’s lopen.

Het tegenovergestelde geldt wanneer uw pand minder waard wordt. U heeft dan uw pand voor een te hoog bedrag verzekerd. Zo betaald u teveel premie, voor een dekking die u nooit geheel uitgekeerd krijgt. De verzekeraar mag namelijk geen hoger bedrag uitkeren dan de waarde van uw pand. Check daarom regelmatig de actuele waarde van uw pand.

Sluit uw opstalverzekering vastgoed af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een opstalverzekering voor uw vastgoed af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Wij hebben de juiste dekkingen voor elke investeerder in de vastgoedbranche. Altijd tegen de scherpste premies. Heeft u nog twijfels of vragen over onze opstalverzekering vastgoed? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan maar al te graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie snel en eenvoudig!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op