Een opstalverzekering branddekking: hoe zit dit eigenlijk?

Brand in uw woning is een verschrikkelijke gebeurtenis. U hoopt natuurlijk dat u dit nooit overkomt. Wel is het in alle gevallen belangrijk om hier goed voor verzekerd te zijn, mocht het u toch overkomen. Als uw volledige woning afbrandt, heeft u snel vervangend onderkomen nodig, totdat uw  eigen woning weer hersteld is. Dit brengt veel kosten met zich mee. Een opstalverzekering met branddekking is onder andere in dat kader erg handig. In dit artikel van Alpina leest u over de opstalverzekering branddekking en wat u verzekert met deze dekking.

Is een opstalverzekering met branddekking voor de woning verplicht?

Wettelijk is het niet verplicht branddekking bij uw opstalverzekering te hebben, maar u doet er wel verstandig aan om dit pakket af te sluiten. Een opstalverzekering dekt schade die aan uw huis ontstaat. Alle onroerende zaken (zaken die met de grond verenigd zijn) vallen onder deze verzekering.

De branddekking is onderdeel van de opstalverzekering. De meeste verzekeraars vergoeden niet alleen de schade die ontstaat door de brand zelf, maar ook de blus- en waterschade die ontstaat na het blussen van de brand. Ook de roetschade wordt meestal vergoed door uw verzekeraar. U doet er verstandig aan eerst de polisvoorwaarden van de verzekeraar te bekijken om erachter te komen wat uw verzekeraar precies dekt.

Wat als de brand bij de buren is overgeslagen naar uw woning?

In het geval van een overslaande brand, kunt u de schade verhalen op uw verzekeraar. In dit geval is het invullen en opsturen van een nauwkeurig beschreven schadeformulier van belang. Mocht het achteraf nodig zijn; dan zal uw verzekeraar de schade verhalen op de verzekeraar van de buren bij wie de brand is ontstaan.

Sluit uw opstalverzekering af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een opstalverzekering met branddekking af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Wij hebben de juiste dekking voor iedere situatie, met passende premies. Heeft u nog twijfels of vragen over onze opstalverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan maar al te graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken online de premie voor uw opstalverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 07-05-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op